Новини

Qatar Airways премахва първа класа от полетите на дълги разстояния

Мястото в първа класа в самолетите не е нещо, за което повечето от нас наистина мислят. В края на краищата обикновено е изключително скъпо, често струва четворно повече от сумата, която бихте платили за услуга от икономична или дори бизнес класа. Все пак е добре да знаете, че първа класа е съществува, за всеки случай, ако някой спечели от лотарията или нещо подобно.

Но сега една авиокомпания реши да се откаже изцяло от първа класа. Qatar Airways, националният превозвач на Катар и често класиран като една от най-добрите авиокомпании в света, заяви, че ще премахне опциите за първа класа от бъдещите полети на дълги разстояния.

Изпълнителният директор на авиокомпанията Акбар Ал Бейкър казва, че причината е, че местата не са достатъчно изгодни, като се има предвид количеството място, което заемат в самолетите.

Lufthansa предлага гурме вечеря и двойно легло в новите си луксозни апартаменти на борда

Тази ситуация е доста специфична за Qatar Airways. Катарският превозвач може да се похвали с изключително луксозни опции за бизнес класа, които вече предлагат много първокласни услуги.

По-конкретно, Qatar Airways има предвид своите седалки „Q Suite“, които са в бизнес класа, но предлагат плоски легла при полети на дълги разстояния.

Доста хитро, а? С други думи, изглежда, че Qatar Airways се отървава от опциите за първа класа почти само по име.

Последвайте Faiton.bg във Facebook и Instagram за още идеи и съвети за пътувания.

Подобни статии

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button