КласацииСвят

Кои са най-приятелски настроените към ЛГБТИ общността градове в света

Юни е месецът на прайдовете. Екипът на Time Out подрежда най-приятелски настроените градове към ЛГБТИ общността по целия свят.

1. Ню Йорк, САЩ

Местният автор разкрива, че е прекарвал еднакво забавни вечери навън, посещавайки пиано баровете на Duplex, Marie’s Crisis и Monster в West Village, скачайки до топ 40 в баровете Hell’s Kitchen като Rise и Industry и танцувайки цяла нощ на хаус и техно в Brooklyn hot места като Good Room, Elsewhere и 3 Dollar Bill. Също така открива, че е добра политика да проверява какви еднократни тематични събития се случват в Knockdown Center в Куинс.

2. Пуерто Валярта, Мексико

Това е неофициалната ЛГБТИ столица на Латинска Америка. Авторът е пристигнал в последния ден на прайда през 2021 г. и се насочва направо към бара Elixir Mixology, притежаван и управляван от лесбийки. Веднага се почувства приет и решава да превърна Пуерто Валярта в своя дом. Еднополовите бракове са законни тук от 2016 г., а Пуерто Валярта е странна дестинация от 60-те години на миналия век, когато Елизабет Тейлър се мести в града и гей пътниците започват да се стичат в района. Emiliano Zapata е гей кварталът на града, където се провеждат много тематични събития, включително Vallarta Pride , BeefDip и вечерни драг шоута.

3. Лондон, Англия

Улиците на Лондон са потънали в странна история: те са били преследвани от Вирджиния Улф и Оскар Уайлд, били са домакини на тайни гей кафенета и са се борили за тях от поколения активисти.  Чисто новият обществен център ЛГБТИ в Лондон предлага курсове по деколонизиране на странностите или комфортен активизъм, докато книжарницата The Common Press поставя междусекторността на първо място. Като добро място се препоръчва оживеният, известен гей квартал Сохо.

4. Мелбърн, Австралия

Никога няма да забравя сутринта на 15 ноември 2017 г., когато излязоха резултатите от равенството между еднополовите бракове в Австралия. Бяхме спечелили. Нервите не се доближават до описанието на болезнените няколко месеца, предшестващи нашата победа – но единственото нещо, което ни държеше заедно? Общност. В много отношения борбата за нашите права направи странната общност в Мелбърн още по-силна. Това разказва местният автор на Time Out.

Искате да пътувате сами? Ето 12-те най-добри места за соло пътешествия

Smith Street се превръща в неофициалното местенце за нощен живот на ЛГБТИ в северната част, но не става дума само за купони. Всяка вечер от седмицата можете да хванете подривно драг кинг шоу в Beers for Queers в хотел The Fox, четене на поезия в Hares and Hyenasкнижарница, екскурзия на странна керамика в Pink Ember Studio, комедия в Pride of our Footscray или посетете място за невроразнообразие в Beans Bar. Ако посетите през май, не пропускайте годишния бал за рождения ден на Кайли в Sircuit Bar, където се празнува покровителят на странния Мелбърн.

5. Сао Пауло, Бразилия

Атмосферата на града е вълнуваща, особено за странни посетители. ЛГБТИ активизмът е оформил характера на града, където да бъдеш видим е от ключово значение за разсейването на хомофобските нагласи в една страна, която все още може да бъде опасна за някои хора. Куиър творчеството процъфтява; посетете LGBTИ библиотеката на улица Frei („Гей“) Caneca или вижте спектакъл в Blue Space Drag Club. Опитайте се да планирате посещение през юни за най-голямото парадно шествие в света, което привлича над 2 милиона души.

6. Глазгоу, Шотландия

Гей сцената в Глазгоу не е малка, но има специално място, сгушено на юг от реката, което е убежище за ЛГБТИ интроверти, където само като се разхождате тихо наоколо, се чувствате сякаш принадлежите на това място, разказва местният автор. Независимите книжарници и кафенета в Southside отварят пространство за процъфтяване на странното творчество и помогнаха за оформянето на неговата бисексуалност. „Чувствах се чут и видян още първия път, когато стъпих в Category is Books, малка, независима и целенасочено странна книжарница. Харесва ми да попивам приветливата енергия на оживения Виктория Роуд след едно овесено бяло от Short Long Black Coffee и да се отправя към Glasgow Zine Library, пространство, което даде на моята бисексуална поезия колективна платформа за съществуване“, разказва той.

7. Виена, Австрия

След сватбата на един приятел, партньорът ми и аз се върнахме в Parkhotel Schönbrunn. Построен през 1787 г. като императорска къща за гости, това е величествено заведение – така че новите светлини на дъгата ни хванаха неподготвени, разкрива друг автор на изданието. „Същото направи и странната гламурна тълпа, напълнила фоайето. Бяхме открили Rainbow Ball, ЛГБТИ валс с черна вратовръзка, който е неофициалното начало на гей календара на Виена . В 2 сутринта направихме единствения възможен избор: присъединихме се и танцувахме до изгрев слънце. Единственият недостатък? Диджеят имаше ужасен вкус към музиката и пускаше коледни песни на английски (през май)“, допълва той.

8. Йоханесбург, Южна Африка

Това е мястото, където през 1990 г. се проведе първият африкански прайд-марш и оттогава странното движение продължава да се разраства в Южна Африка, като годишният октомврийски прайд в Йобург сега е наречен Гордостта на Африка. В кварталите Мелвил и Илово е по-голямата част от нощния гей живот в града. За да се запознаете наистина с странната сцена на Йоханесбург, препоръчват Babylon Bar и Beefcakes.

9. Бристол, Англия

От невероятно нишовия Bristol Bear Bar до долнопробния, но надежден OMG, тук има по нещо за всеки, а през юни любимата лондонска вечер Big Dyke Energy ще поеме клубната институция Lakota за голямо празненство през целия ден.  Modern Queers – тримесечният ЛГБТИ бюлетин, базиран в Бристол, също развеселява.

10. Оукланд, Нова Зеландия

​​Окланд е наистина бижу в странната сцена на Нова Зеландия. Пространството около баровете на Ponsonby на практика пулсира от енергия.  Някогашният квартал на червените фенери в Окланд сега е център на гей барове и клубове и невероятни драг шоута. (Не забравяйте да хванете талантливите и непримирими изпълнители в Caluzzu Cabaret ). В Оукланд е лесно да се изгубите в топлата прегръдка на града. Със сигурност намерих място, което наистина мога да нарека дом.

Последвайте Faiton.bg във Facebook и Instagram за още идеи и съвети за пътувания.

Подобни статии

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button