Класации

Кои са най-добрите градове в Европа за работна почивка?

От бързите скорости на интернет до разходите за настаняване – ново проучване класира 60 града по света за дистанционна работа.

Тъй като много от нас работят от вкъщи или дори обмислят начин на живот като дигитален номад, няма нужда да сте приковани към бюрото си.

И с наближаването на сезона на летните отпуски, може би се замисляте да преместите домашния си офис в чужбина. Но изборът къде да отидете може да бъде труден.

Ново проучване от Culture Trip разгледа топ дестинации по света, за да определи най-доброто място за работна почивка.

Ето в кой европейски град почивката е най-евтина

Те разглеждат пет основни критерия за дистанционна работа като скорост на интернет, оценка за киберсигурност и цена на едно кафе. Проучването също така разглежда пет критерия за неща, от които се нуждаете, докато сте на почивка, като настаняване и туристически атракции.

И така, в 60 различни града по света, кой излезе на първо място за отдалечена работа?

Кои са най-добрите европейски дестинации за работна почивка?

Порто в Португалия е обявен за най-добрия град за работна почивка. Втората най-бърза интернет скорост, от която и да е страна и солиден резултат за киберсигурност го правят много подходящ за отдалечена работа. Извън това градът разполага с много зелени площи и богат избор от Airbnb – повече от 4000. Когато приключите с работата, Порто разполага и с 11 различни атракции с пет звезди.

Испанските градове също доминират в горната част на класацията, като Валенсия и Барселона заемат 2-ро и 3-то място, а Мадрид си осигури 10-то място.

Валенсия се представи добре във всички категории с високи резултати за киберсигурност и интернет. Освен това има 2701 слънчеви часа годишно.

Барселона също се класира високо поради своите 6 576 слънчеви часа годишно, изобилие от зелени площи и атракции, включително известните произведения на изкуството на Гауди.

Кой е най-спокойният град в света

Следващият в списъка е Лион. Този френски град отбеляза много добри резултати за киберсигурност, но това, което се отличава от останалите, са ниските цени за кафе и обществен транспорт.

Топ 10 допълват Лисабон, Неапол, Марсилия, Париж, Милано и Мадрид.

Кои са най-лошите дестинации за работна почивка?

Дестинациите по-далеч изоставаха от европейските градове поради бавни скорости на интернет, които не са подходящи за влизане, докато ви няма.

Три града в Пакистан, Лахор, Карачи и Файсалабад, са в последните три места по скорост на интернет. Страната също има най-ниския резултат за киберсигурност от всички включени в списъка.

Други дестинации, включително тези в САЩ, са класирани ниско поради относително високите си разходи за живот. Ню Йорк, Чикаго и Лос Анджелис са особено скъпи, като Лос Анджелис е на първо място в списъка за разходи за настаняване.

Последвайте Faiton.bg във Facebook и Instagram за още идеи и съвети за пътувания.

Подобни статии

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button