Класации

Кой е най-спокойният град в света

Сред суматохата и суетата на нашето ежедневие нищо не звучи по-добре от почивка. Помислете за свеж, незамърсен въздух, чуруликане на птици и гледки, които карат сърцето ви да прескача. Звучи много по-добре от ревящи сирени и пътувания с метрото в час пик, нали?

Ако тишината и спокойствието са точно това, което търсите, значи новините на платформата за ваканционни резервации Travelbag ще ви зарадва.

И така – кои са най-спокойните градове на света?

На първото място в техния списък е Джуно, Аляска. С оценка за качество на въздуха от 100 процента, очарователният град предлага на посетителите шанса да се свържат отново с природата. Независимо дали изберете да карате кану около езерото Менденхол или да тръгнете по една от 60-те пешеходни пътеки, едно нещо е сигурно: вие и майката природа ще бъдете добри приятели до края на вашето пътуване.

Ето кои са най-щастливите и най-нещастните държави в света

Установено е, че вторият най-спокоен град в света е красивата столица на Нова Зеландия, Уелингтън. Известен със своите тучни зелени хълмове, невероятно качество на въздуха и впечатляваща липса на шум и замърсяване, Уелингтън има всички предимства на страхотна градска почивка, с много добавена природа.

Нова Зеландия очевидно е раят на земята, защото третото място в списъка отиде за Оукланд. Сгушен на Северния остров, Окланд има 700 пешеходни пътеки, угаснал вулкан и плажове, които изглеждат твърде добре, за да са истина.

Ето топ 10 на най-спокойните градове в света:

Джуно, Аляска
Уелингтън, Нова Зеландия
Оукланд, Нова Зеландия
Пърт, Австралия
Мелбърн, Австралия
Сидни, Австралия
Атланта, Джорджия
Пукет, Тайланд
Далас, Тексас
Ванкувър, Канада

Последвайте Faiton.bg във Facebook и Instagram за още идеи и съвети за пътувания.

Подобни статии

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button