Новини

Lufthansa предлага гурме вечеря и двойно легло в новите си луксозни апартаменти на борда

Германската авиокомпания Lufthansa разкри планове за нови луксозни първокласни кабини с двойни легла и затварящи се врати.

Кабините „Suite Plus“ се предлагат с голяма маса, гардероб, система за забавление и две широки седалки, които могат да се комбинират като легло. Кабината може да бъде направена напълно самостоятелна с врата от пода до тавана.

На пътниците, летящи в тази класа, ще бъде сервирано и гурме меню в избрано от тях време.

„Първокласният апартамент Plus предава усещането за уединение и индивидуалност, подобно на хотелска стая – само на надморска височина от единадесет километра“, обясни изпълнителният директор на Lufthansa Йенс Ритер при представянето на продукта в Берлин.

Скъп, но луксозен: Какво е да пътуваш с нощен автобус от Осака до Токио

Кабините ще бъдат въведени през 2024 г. в новите Airbus A350 на авиокомпанията. Те са част от неговата реконструкция на дълги разстояния на стойност 2,5 милиарда евро, наречена „Lufthansa Allegris“.

Освен че обновява своите предложения за седалки, Lufthansa модернизира своя флот, което ще намали потреблението на гориво и емисиите . Той инвестира в нови самолети за дълги разстояния, включително „Dreamliners“, които ще консумират до 30 процента по-малко гориво от предишния модел.

Как се сравнява първа класа с икономичната?

Lufthansa представи новото си предложение Premium Economy през пролетта на 2022 г. То се отличава с увеличено пространство за краката и възможност да се облегнете още повече, без да засягате човека зад вас, благодарение на седалката, обвита в твърда обвивка.

Въпреки че не отговаря напълно на лукса на първа класа, икономичният летящ самолет е не само по-евтин, но е много по-добър за околната среда. Това е така, защото заема по-малко място, като по този начин увеличава капацитета на самолета и намалява индивидуалните емисии на всеки пътник.

Влаковете са новата мода в Европа: Най-добрите маршрути през 2023

На фона на това Европа инвестира сериозно в железопътна инфраструктура. Пътуването с влак на дълги разстояния става по-евтино, по-бързо и по-екологично от всякога, което означава, че никога не е имало по-добро време да летите безплатно.

Последвайте Faiton.bg във Facebook и Instagram за още идеи и съвети за пътувания.

Подобни статии

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button