От мрежатаСвят

Скъп, но луксозен: Какво е да пътуваш с нощен автобус от Осака до Токио

Разстоянието между Осака и Токио е около 500 километра и е за предпочитане да бъде изминато вечер, за да не губите цял ден в пътуване. Разбира се, в страната на изгряващото слънце е възможно да пътуваш не просто с обикновен автобус, а със супер луксозен, който да наподобява малка хотелска стая.

Цената на автобусния билет от Осака до Токио е около 14 хиляди японски йени, което е около 130 долара, но със сигурност е оправдана.

Автобусът е разделен на малки стаички, като всяка седалка е в собствено купе. В автобуса не се допуска влизане с обувки, затова още на стълбите ти се предоставят чехли.

Едно от най-хубавите неща в автобуса първа класа е, че купето е шумоизолирано и няма да чуваш хъркането на съседния пътник.

Седалката е изключително удобна, а с многото копчета около нея можеш да я регулираш и да я превърнеш в легло.

Българска влогърка показа красотата на Азорските острови

В багажното пространство ще откриеш дори пижама, а до седалката има и подобие на несесер, в който да откриеш всичко необходимо – маска за сън, четка и паста за зъби, снаксове и вода.

В автобуса има и безплатен wi-fi, така че да можеш да гледаш филми, клипове или да работиш, ако не ти се спи. Също така има и чиста тоалетна.

Подробно ревю на пътуването с автобус от Осака до Токио може да видите в канала на Travel Alone Idea.

Подобни статии

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button