22.9 C
София
сряда, септември 27, 2023
spot_img
ruse русе

Отново може да плуваме с делфини във Варна

Отново можем да плуваме с делфини във Варна. Атракцията беше временно преустановена заради пандемията от Covid-19. Сега от нея отново могат да се възползват всички, които имат навършени 12 години.

Това не е медицинска или лечебна процедура, посетителите не трябва да страдат от кожни, психически и други тежки болести, които биха се усложнили във водна среда, съобщават от делфинариума. Освен това е строго забранено да се влиза при делфините след употребата на алкохол. Плуването с делфини се извършва с индивидуални жилетки. Въпреки това трябва да умеете да плувате поне на елементарно ниво.

Дълбочината в тази част на басейна е 3 метра, а температурата на водата през цялата година е между 21 и 24 градуса. Контактът с делфини се осъществява максимум с още пет други посетители.

В този европейски зоопарк може да наблюдаваме зрелищно шоу с косатки

Преди плуването се провежда инструктаж от треньор, който обяснява какво трябва и не трябва да правите. След това трябва да подпишете декларация, че сте запознати, разбирате условията и ще спазвате указанията на треньорите.

Придружители на участниците не се допускат по време на атракцията. Снимки по време на плуването с делфини се правят само от специален фотограф. Делфинариумът работи и прави в момента по две представления на ден – в 12:00 и в 15.30 часа.

Децата ще могат да се срещнат с любимите си делфини Доли, Йоана, Бимбо, Кимбо и Флипър. Ще се запознаят с невероятните спортни и акробатични умения на животните, като двойно салто, троен аксел и ще разберат как делфините спасяват човек във водата, обясняват още от делфинариума.

Последвайте Faiton.bg във Facebook и Instagram за още идеи и съвети за пътувания.

сливен
alexandra travel

Related Articles

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Последни публикации