Свят

В този европейски зоопарк може да наблюдаваме зрелищно шоу с косатки

Косатките са сред най-хищните океански обитатели. Това е огромен делфин, чиято дължина достига до 10 метра и тежи до 8 тона. Косатката лесно се отличава от различните видове китове по грамадната си и стърчаща право нагоре триъгълна гръбна перка, достигаща дължина от почти 2 метра.

Има характерна окраска с черен гръб, бели гърди и корем с две извити като език бели ивици от двете страни и бяло петно над и зад окото. Това, което я прави страшен хищник, са големите й здрави зъби. Масивните й челюсти са снабдени с по 10-13 наклонени назад зъба.

Представяте ли си тези огромни бозайници да демонстрират уменията си на метри от вас? Това е напълно възможно, ако посетите уникалния зоопарк и аквариум Loro, който се намира на Канарските острови.

Loro Parque  е разположен в Пуерто де ла Крус в северната част на Тенерифе.

Кръстиха трите малки тигърчета, родени в Лондонския зоопарк

Косатките танцуват в ритъма на музиката и се гмуркат около гигантски прозрачен басейн, което позволява да се види цялата им подводна акробатика. Скоковете и каскадите са толкова зрелищни, че зрителите на първия ред обикновено са опръскани с вода. Това е незаменим елемент от всяко посещение в парка.

С над 300 вида папагали Loro Parque е известен по целия свят със своята впечатляваща колекция от екзотични птици. Целта на фондация Loro Parque е защитата и опазването на застрашените животни, поради което паркът е дом на най-големия пингвинариум в света с над 250 пингвина.

Има и аквариум, където акули, скатове и риби плуват сред коралови рифове само на няколко крачки от посетителите.

В огромните заграждения на парковете посетителите могат да видят горили, тигри и дори мравояди. Работата на зоологическата градина му спечели наградата Animal Embassy за 2008 г. за устойчиво и отговорно управление.

Подобни статии

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button