НовиниСвят

Кралски живот: Обявиха за продажба замък, дворец и село в Италия

Мечтали ли сте някога да притежавате своя собствена тайна цитадела в красив регион на Италия и да се разхождате покрай укрепените ѝ стени като монарх, който разглежда своето кралство? За по-малко от цената на градска къща в центъра на Лондон или мансарден апартамент в историческия център на Рим – тази мечта вече може да се сбъдне. Средновековният замък и селцето Серавале, разположени на половината път между градовете Модена и Болоня в северната част на италианския регион Емилия-Романя, се продават за 1,9 милиона евро или около 2 милиона долара.

Замъкът е пригоден за живеене и е снабден с отопление, нуждае се само от минимални поправки, а цената е по договаряне. Разположен сред зелени хълмове, той се намира в подножието на част от селото, което носи същото име и някога е било неговото феодално владение.

Това зашеметяващо италианско градче ще ви даде 30 000 евро, за да се преместите там

Това, което се предлага, е оригиналното древно укрепление с площ 1800 кв. м, разположено на 400 м надморска височина. Имотът се състои от величествения замък, построен върху руините на езически селища, величествен дворец на три нива от XVIII в., наречен Palazzo Boccadiferro, в който настоящите собственици живеят понякога, ловна хижа, четириетажна наблюдателна кула, зашеметяваща панорамна алея и пищен парк с площ 14 000 кв. м.

От агенцията, която предлага имота, са категорични, че той е превъзходен както като частно, тихо убежище, така и за инвестиция, която да го превърне в курорт.

Тайните тунели – магнит за туристи

Очарованието и панорамата са неповторими, заобиколен от лозя, на стратегическо място между двата най-големи града на Емилия-Романя – прекрасен регион, който често е тенденциозно засенчван от Тоскана, когато става дума за замъци и имения.

В момента добре поддържаното имение се отдава под наем за частни събития и конференции, но настоящите собственици, които желаят да останат анонимни, вече не са в състояние да се справят с управлението на обширния имот.

Те живеят в замъка през летните месеци, тъй че той е обитаем с отопление, кухня, комунални услуги, камини, няколко спални и бани. Двуетажната ловна хижа, построена като селска къща, също се отоплява, предава CNN.

Макар че замъкът е отлично запазен, други части на имота, като например наблюдателната кула, построена през 1227 г. и променена през 1523 г., може да се нуждаят от някои поправки. Пищни мебели в ренесансов стил и ценни картини, също могат да станат притежание на новия собственик.

Пет приказни градчета в Италия, които трябва да посетим

Заради историческата и художествената си стойност замъкът е под надзора на регионалните органи по изкуствата, които са наложили ограничения върху радикалните структурни промени, като например превръщането на банята в спалня или обратното. Някои от историческите характеристики добавят допълнителен слой интрига. Таен подземен проход свързва кулата с двореца и някога е бил използван от стражите, бягащи от вражески нападения. Тунелът е прохладен през лятото, но ледено студен през зимата.

Кръвопролитие и слава

Серавале е с богата история. В продължение на векове укреплението е било в центъра на териториални вражди и битки срещу нашественици. Преди обединението на Кралство Италия през 1861 г. страната е разделена на много градски държави или комуни, всяка от които се бори за надмощие.

https://www.youtube.com/watch?v=Qk_B99-bVlQ&ab_channel=Gaholkalem

Подобни статии

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button