От мрежата

Прехвалена ли е скъпата Йордания? Българка разкрива разочарованията си

Йордания е сред най-актуалните дестинации за българите, а основната причина е Петра – едно от чудесата на света. Българката влогърка Катерина Николич разкрива разочарованията си от арабската страна в новото си видео.

В него Катерина, която е посетила към момента 46 държави по света, обяснява защо е прехвалена Петра. И допълва, че цените в Йордания не са оправдани.

Тя споделя и неприятния си опит с наемането на тур в пустинята, който е представлявал „целодневна обиколка на каньони и разглеждане на камъни“, а гидът в средата на деня се е оттеглил на 90-минутна дрямка.

Николич не разбира защо посещението на Петра е толкова скъпо. „70 евро за мен е твърде много, била съм на много по-впечатляващи места по света, за които съм плащала по-малко“, споделя тя.

Коя е най-добрата гледна точка към съкровищницата на Петра и как да стигнем до нея

„Плажни барове почти няма. Препоръчаха ни един плажен бар, отправихме се натам, намира се на около 11 километра от Акаба и още на самия вход ни накараха да си заплатим входна такса, която беше около 17 евро. Чудихме се какво ли включва тази такса – оказа се, че абсолютно нищо“, разказва разочарованата българка.

Тя допълва, че нощен живот в Акаба няма. „Може да отидете на ресторанти, барове… трудно да се каже. Препоръчвам да посетите бар „Диван“, който се намира на върха на хотел „Хилтън“. Имайте предвид, когато консумирате алкохол в Йордания – цените са много високи. Средните цени на бутилка вино са 30-40 долара, а твърдия алкохол… цените са космически“, споделя Николич.

Все пак тя съветва да се отдадете на гастрономия: „Храната е изключително вкусна и евтина“.

Във видеото Катерина споделя и опита си от наемането на автомобил и шофирането му в Йордания.

„Разбира се, мнението ми е субективно и вярвам, че Йордания е успяла да плени много от вас“, отбелязва влогърката.

Последвайте Faiton.bg във Facebook и Instagram за още идеи и съвети за пътувания.

Подобни статии

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button