Осака не може да се похвали със зашеметяващата градска шир на Токио, където всеки завой открива нов свят на приключения. Липсват и исторически храмове, покрити с дървета хълмове и следи от древната история. Но забележителностите, които притежава, всеки посетител на Япония желае да види – най-добрата храна в страната и забавните и весели хора.
Осака е място, където можете да хапнете и да се насладите на странната местна бира.
Храната на практика е религия там, която очаква световното внимание, тъй като се готви да бъде домакин на Expo 2025.
Градът е известен като „кухнята на Япония”. Всяка обиколка на нейните безбройни кулинарни изкушения трябва да започне от Дотонбори.
Октоподът безспорно е основната съставка тук, съществената част от големия подарък на Осака за Япония – takoyaki. Това са тестени топчета, пълни с нарязан на кубчета октопод, изпържени до висока температура.
Улиците от двете страни на канала Дотонбори, между мостовете „Дотънборибаши” и „Нипонбаши”, в градския район Намба, са мястото, където да прекарате един изпепеляващ следобед, предава Нова.
Ще разберете, че сте на правилното място, когато видите ресторанти, украсени с огромни движещи се механични раци и модели на октоподи, които се извисяват над вас и ви канят да влезете и да хапнете.
Защо италианците не сервират пицата си нарязана на парчета?
Има обаче едно ястие, за което ще трябва да отделите известна сума пари. Нещо толкова сочно и вкусно, че е станало известно в цял свят. Говеждо месо Kobe. Репутацията на този деликатес, който се предлага в Дотонбори и в цяла Осака, го предшества.
Kobe е месо, отглеждано по най-строги стандарти, с подходящи цени. Килограм филе може да струва 300 долара и повече.
Качвайки се на влака-стрела „Шинкансен” от центъра на Осака, можете да бъдете в Кобе само за половин час. Кравите се отглеждат в покрайнините на града при строги условия. Тези, които са в Япония за по-малко от седем дни, не могат да влизат в контакт с тях.