Новини

На остров Майорка вече не искат пияни туристи

Собствениците на ресторанти, хотели и нощни клубове на испанския остров Майорка споделят, че не могат да издържат повече пияните летовници, посещаващи ваканционната дестинация, пише ДПА.

Операторите на местни заведения сега настояват за много по-строги регулации срещу злоупотребяващите с алкохола туристи, повечето от които идват от Западна Европа.

Известна с топлите си води, крайбрежни пешеходни алеи и идеални условия за наблюдение на „падащи звезди“, Майорка е притегателен център за търсещите забавления туристи. Сега обаче ситуацията в Плая де Палма, най-популярното място на острова сред германските летовници, е „тревожна“ и „неудържима“, предупреждават местни работодатели.

„Стига толкова“, се казва в прессъобщение на най-големите бизнес асоциации на Майорка, които отправят към властите „спешен призив“ за решение на проблема.

Майорка обяви война на бюджетните туристи, вдига драстично цените

Многобройни туристи все повече опетняват имиджа на Плая де Палма, според асоциацията на хотелиерите А Аче Пе Пе (AHPP), асоциацията на гастрономите Се А Е Бе (CAEB) и асоциацията на нощните клубове А Бе О Ене Е (ABONE).

Те настояват за драстични мерки, подобни на въведените от властите в Амстердам, където туристическите групи и обиколките на „Квартала с червените фенери“ бяха ограничени в опит да се направи града по-приятен за живеене за местните.

Собствениците на бизнеси в Майорка сега призовават налаганите на туристи глоби да се плащат на място. Предприемачите предупреждават, че в бъдеще ситуацията може да се влоши още повече, ако проблемът с алкохола не бъде решен своевременно.

„Не само сегашното състояние, но и бъдещето на този важен туристически регион“ е заложено на карта, ако скоро няма засилено полицейско присъствие и повече контрол, алармират бизнес асоциациите.

Последвайте Faiton.bg във Facebook и Instagram за още идеи и съвети за пътувания.

Подобни статии

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button