Новини

Франция иска да стоим далеч от най-известните й забележителности

Франция е една от най-популярните туристически дестинации в света – ако не и най -популярното място за пътуване, но това скоро може да се промени. След десетилетия пътешественици, стичащи се в страната, Франция обяви, че ще приложи стратегия за намаляване на броя на посетителите.

Френският министър на туризма Оливия Грегоар каза, че политиката е в отговор на заплахите за „околната среда, качеството на живот на местните жители и преживяванията за посетителите“.

Свръхтуризмът очевидно е много по-голям проблем във Франция след пандемията, като проблемът е, че туристическите обекти са затрупани от посетители, които всъщност не прекарват много време или пари в тях. Поради това местните общности откриват, че нямат средства да се издържат.

Досега Франция не е обявила как точно планира да се бори с прекомерния туризъм. Първата стъпка е правителството да създаде група, която да наблюдава туристическата индустрия в страната и да идентифицира най-рисковите обекти. Франция дори ще привлече помощта на хора с влияние върху пътуванията – които обикновено са известни с това, че насърчават хората да пътуват – за да помогнат за разпространението на осведомеността за проблемите, причинени от свръхтуризма.

Мечтаното от всички градче Халщат предприе тежки мерки срещу туристите

Някои популярни места за посетители във Франция вече предприеха действия за намаляване на броя на посетителите. Националният парк Calanques в Марсилия има система за резервации, която ограничава дневните посетители на прочутите заливчета Sugiton до само 400 посетители. Наложени за първи път по време на пандемията, ограниченията върху броя на посетителите ще останат в сила най-малко пет години, пише Timeout.

Междувременно остров Брехат в Бретан започна да ограничава дневния брой посетители на 4700. Тези популярни атракции не се опитват непременно да намалят общия брой посетители, а ги разпределят по-равномерно през годината.

Не е трудно да се разбере защо Франция предприема действия за управление на броя на посетителите. В крайна сметка местните жители и околната среда трябва да са на първо място.

Последвайте Faiton.bg във Facebook и Instagram за още идеи и съвети за пътувания.

Подобни статии

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button