Новини

Леден хотел отвори врати в Румъния

Леден хотел, изграден на езерото Бъля в планината Фъгъраш в Румъния, очаква от днес своите посетители и гости, съобщават организаторите, цитирани от румънските медии.

Темата на хотела за този сезон е „Европа“, което означава, че всяка стая от общо 10 е кръстена на голяма европейска столица. Според организаторите Лондон, Амстердам, Лисабон, Дъблин, Букурещ, Париж, Рим, Атина, Берлин и Мадрид са готови да приемат първите гости, а ресторантът и барът в хотела имат специални предложения в менюто и обещават на посетителите обслужване и продукти от най-високо качество.

Трованци – мистериозните растящи камъни на Румъния

Леденият хотел е построен за около месец при много трудни условия, включително през нощта, пише в. „Либертатя“. За изграждането на конструкцията е използван сняг, събран от котловината на езерото Бъля, а „хоросанът“ е съставен от сняг и вода. „Тухлите“ са изрязани от ледената шапка на езерото, споделят организаторите.

Вътрешната декорация и „мебелите“ (легла, нощни шкафчета, фотьойли, маси и столове) също са изработени от лед. Всяка стая на ледения хотел има отделен вход, а вратата е с изотермична завеса. За да не усещат студа, гостите на хотела ще спят на класически матраци върху ледените легла и ще се топлят в специални спални чували или с помощта на одеяла и овчи кожи. Температурата в ледения хотел е между -1 и 2 градуса по Целзий, цитирани от БТА.

Защо Терме Букурещ привлича любителите на СПА глезотиите от цяла Европа

Хотелът е разположен на над 2000 метра надморска височина. До него може да се стигне единствено с кабинков лифт.

През януари ще бъде издигната и ледена църква. Мениджърите очакват повечето туристи да са британци.

Подобни статии

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button