Новини

Кулинарният туризъм у нас става все по-атрактивен

Кулинарният туризъм привлича все повече почитатели у нас. Професор от Софийския университет направи проучване по темата и издаде книгата „Кулинарният туризъм в България между локалното и националното”.

„България има такъв шанс, тъй като кулинарното наследство е част от нематериалното културно наследство”, разказа пред Нова проф. д-р Вера Николова, Катедра „География на туризма „СУ „Св. Климент Охридски”.

Туристите, които посещават определени места, за да се запознаят с културата им, поставят храната на едно от първите места.

Три български салати в топ 15 на света

„За тях е важно и това, което те преживяват чрез храната. Чистият кулинарен туризъм предлага пътувания само заради храна. Но България не е разпознаваема на картата на световния туризъм като кулинарна дестинация, по-скоро Балканите са познати като такива”, обясни още проф. д-р Вера Николова.

У нас се акцентира върху вкуса и върху оригиналните български продукти.

Подобни статии

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button