Новини

Кой е най-дружелюбният град в Европа

Когато става въпрос къде да отидете, приятелското отношение на местните със сигурност е важно. В крайна сметка дори дестинация с най-големите атракции може да остави неприятен вкус, ако в крайна сметка ви накарат да се почувствате несигурни или нежелани. За щастие има местенца, на които сме добре дошли.

Но кои градове са най-дружелюбни? Въпреки че приятелското отношение може да изглежда трудно за измерване, компанията за съхранение на багаж Bounce успя. Проучването на Bounce класира градовете в Европа, като взема предвид цял куп фактори, от нивата на престъпност и щастие до нагласите на ЛГБТ обществеността.

На върха на проучването на Bounce е Цюрих в Швейцария. Получавайки перфектен AAA рейтинг за приемане на ЛГБТ, като същевременно има висок резултат за щастие и нисък за престъпност, швейцарският град е очевидно най-дружелюбната дестинация в Европа.

Пътуваме между Прага и Цюрих с нов нощен влак

Следващият в списъка е Копенхаген, също до голяма степен благодарение на нивата си на щастие, докато трети е Мюнхен, който очевидно се радва на изключително ниски нива на престъпност.

Ето пълните десет най-дружелюбни градове в Европа в момента, според проучването на Bounce.

Цюрих, Швейцария
Копенхаген, Дания
Мюнхен, Германия
Амстердам, Холандия
Виена, Австрия
Стокхолм, Швеция
Берлин, Германия
Прага, Чехия
Единбург, Великобритания
Дъблин, Ирландия

Последвайте Faiton.bg във Facebook и Instagram за още идеи и съвети за пътувания.

Подобни статии

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button