Новини

Пътуваме между Прага и Цюрих с нов нощен влак

Нов нощен влак ще се движи между чешката столица Прага и Цюрих. Пътниците ще тръгват от Прага в 18:25 ч. и ще пристигат в Цюрих в 9:05 ч., по-малко от 14 часа след отпътуването. По обратния маршрут влакът ще потегля от Цюрих в 19:59 ч. и ще пристига в Прага в 9:25 ч.

Новият маршрут, възстановяващ закритата през 2017 г. услуга, ще стартира на 11 декември. Новата услуга на Canopus ще разшири възможностите, заяви Михал Крапинец, председател и главен изпълнителен директор на ČD. Искаме да дадем нов тласък на нощния трафик“, съобщава Rail Journal.

Влакът ще се експлоатира съвместно от националните железопътни оператори на Чешката република, Австрия (ÖBB), Швейцария (SBB) и Германия (DB).

Бъдещите пътници ще могат да избират между няколко различни опции – от кушетки с шест легла до луксозни спални купета със самостоятелни тоалетни и душове.

Цените на билетите за място в шестместен кушет вагон започват от 49,90 евро. За място в спален вагон с четири легла ще платите 59,90 евро. 69,90 евро струва място за кушет вагон с три легла, 89,90 евро с две легла и 139,90 евро за кушет вагон с едно легло. Най-скъпият вариант е луксозният спален вагон. Резервации за влаковете могат да се направят на уебсайта на Чешките железници.

Все повече хора се насочват към транспорт без полети, за да компенсират въглеродния си отпечатък. Влаковете са чудесен начин за това – едно пътуване с Eurostar от Лондон до Париж например отделя 14 пъти по-малко емисии, отколкото полет по същия маршрут.

Подобни статии

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button