НовиниСвят

Истанбул изгражда по-голям финасов център от „Уолстрийт“

Турция е близо до завършването на огромен бизнес район, който ще може да се похвали с почти всички най-известни финансови институции, като обещава да постави турския Истанбул сред най-важните финансови центрове в света.

Проектът „Истанбулски финансов център“ (IFC) стартира през 2009 г. и се разработва в квартал Аташехир от анадолската страна на града. Тя има за цел да превърне Истанбул в конкурентна дестинация за международните финансови институции и инвеститори и да подпомогне растежа на турската икономика, казва Daily Sabah.

В Истанбул тръгна най-бързата линия на метрото в Европа

Центърът ще бъде нов дом за повечето от най-известните финансови институции и органи на Турция, включително Централната банка на Република Турция (CBRT), Истанбулската фондова борса (BIST), Банковото регулиране, Агенцията за банково регулиране и надзор (BDDK) и Съвета за капиталови пазари на Турция (SPK).

Публичните кредитори Ziraat Bank, Halkbank и VakıfBank също ще се преместят в центъра, който ще разполага с 1,4 млн. квадратни метра офис пространство, търговски център от 100 000. квадратни метра, център за конференции за 2100 души, петзвезден хотел с площ от 30 000 квадратни метра и паркинг с капацитет 26 000 автомобила.

Емблематичният проект има за цел да създаде финансов център, който е равен, ако не и по-голям от съществуващите в Ню Йорк, Лондон и Дубай.

Очаква се новият финансов център да има около 100 000 посетители на ден.

5 ресторанта в Истанбул получиха звезда Мишлен

21 офис сгради, оборудвани с най-съвременни технологии, ще съберат всички системи за управление под един покрив. В допълнение, търговският център на високо ниво, който ще включва 5-звездни заседателни зали и световноизвестни луксозни ресторанти, е проектиран да отговори на нуждите на служителите и посетителите.

Молът в IFM ще отразява същността на центъра със своите модерни съоръжения, уникална архитектура и функционален дизайн, като се очаква да се похвали с магазини на световно известни търговски марки.

Търговският център, разположен на 3,3 км улици, алеи и площади, ще осигури пазаруване на открито и ще предложи широка гама от услуги и опции за марка в категории като гастрономия, облекло, технологии, изкуство, развлечения и други търговски обекти .

Очаква се проектът да бъде официално завършен през април.

Последвайте Faiton.bg във Facebook и Instagram за още идеи и съвети за пътувания.

Подобни статии

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button