Новини

България се оказа любима дестинация за кипърците

България е в челната тройка на страните, в които жителите на Кипър са пътували най-много през март, показват обявените данни на Статистическата служба. Пристиганията на туристи на острова през март поставиха нов рекорд, като надхвърлят броя им през същия месец на най-добрата досега за кипърския туризъм 2019 г.

С 90% са се увеличили пътуванията в чужбина на жителите на Кипър през март тази година в сравнение с миналата, сочи статистиката.

България оглави европейска класация за летни дестинации

България се нарежда след традиционните в предпочитанията на кипърците дестинации – Гърция и Великобритания. От страната ни през месеца са се завърнали малко над 4500 живеещи на острова.

През март се увеличават и пристиганията на туристи в Кипър. Ръстът е с 43% спрямо миналата година и с над 8% в сравнение с рекордната 2019 г.

Отличиха България като най-добрата дестинация на Балканите

Общо за първото тримесечие туристическите пристигания са с над 60% повече отколкото през същото време на 2022 г., съобщава БНР.

Първите три месеца на тази година са най-силният период и в историята на двете кипърски летища в Ларнака и Пафос, съобщиха от тяхната компания оператор Hermes Airports. През тях са преминали над 1,5 млн. заминаващи и пристигащи пътници, което е ръст от близо 80% спрямо 2022 г. и надхвърля с почти 9% най-доброто досега постижение от 2019 г..

Последвайте Faiton.bg във Facebook и Instagram за още идеи и съвети за пътувания.

Подобни статии

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button