КласацииНовини

България оглави европейска класация за летни дестинации

България най-после беше поставена на Първо място в Европейска Травел класация! The UK Post Office публикува списък с най-достъпните дестинации въз основа на осем ценови индикатора.

Данните не вземат предвид самолетните билети или настаняването, тъй като това са пътни разходи, които варират значително в зависимост от индивидуалните нужди.

Това са 7-те най-евтини ваканционни дестинации в Европа:

1. Слънчев бряг, България

В Слънчев бряг туристите могат да очакват да платят 2,30$ за бутилка бира и само 44$ за тристепенно хранене, включително бутилка вино, за двама души.
Когато слънцето залезе, Слънчев бряг се превръща в рай за купонджиите с епични клубове, плажни партита и барове, които остават отворени до зори.
/оригинален текст от публикацията/

2. Алгарве, Португалия

Алгарве обикновено се посещава от около 4 милиона посетители всяка година, които се тълпят в популярни градове като Фаро и Лагос.
В Алгарве туристите могат да очакват да платят 1$ за чаша кафе и по-малко от 50$ за тристепенно хранене, включително бутилка вино, за двама души.

3. Коста дел Сол, Испания

Районът привлича множество туристи, които идват да се насладят на топлото средиземноморско слънце и да се насладят на жизнената испанска култура.
В Коста дел Сол туристите могат да очакват да платят по-малко от 3$ за чаша вино и около 60$ за тристепенно хранене, включително бутилка вино, за двама души.

Отличиха България като най-добрата дестинация на Балканите

4. Пафос, Кипър

Един от най-популярните туристически райони на Кипър е град Пафос на югозападния бряг на острова.
В Пафос туристите могат да очакват да платят малко над 3$ за кафе и 68$ за тристепенно хранене, включително бутилка вино, за двама души.

5. Корфу, Гърция

Корфу, красивият гръцки остров на границата между Албания и Гърция, е дом на исторически дворци, фантастични плажове и много страхотни хотели .
В Корфу туристите могат да очакват да платят около 0,55$ за бутилка вода и 60$ за тристепенно хранене, включително бутилка вино, за двама души.

6. Фуншал, Мадейра

Португалският архипелаг Мадейра е прекрасна европейска дестинация край северозападния бряг на Африка.
Във Фуншал туристите могат да очакват да платят по-малко от 3$ за бутилка бира и около 70$ за тристепенно хранене, включително бутилка вино, за двама души.

7. Майорка, Испания

Красивият остров Майорка, най-големият от испанските Балеарски острови, отдавна е популярна туристическа дестинация.

В Майорка туристите могат да очакват да платят 2,50$ за кафе и по-малко от 70$ за тристепенно хранене, включително бутилка вино, за двама души.

Последвайте Faiton.bg във Facebook и Instagram за още идеи и съвети за пътувания.

Подобни статии

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button