ВкусовеНовини

350-метрова фокача изпълни улиците на Генуа

Около 350 метра дължина и един тон тегло и повече от 15 хиляди порции, които се раздават безплатно. Това са числата на най-дългата фокача в света, произведена от 14 пекари от Асоциацията на пекарите в Генуа по улиците на центъра на столицата на Лигурия.

Пред Херцогския дворец се състоя официалното „провъзгласяване“, след което започна безплатното раздаване на граждани и туристи.

Цялата фокача, която не беше раздадена през деня, беше дарена за благотворителност.

„14 пекари не спаха, но резултатът е много добър.  За нас е чест да участваме в тази инициатива“, заяви президентът на Генуезката асоциация на пекарите Джино Петруко.

Генуа: Скритите съкровища на Лигурския град

MSC World Europe, най-големият кораб във флота на MSC, пристигна за първи път в Генуа и празнува с най-дългата фокача в света.

Корабът е въведен в експлоатация през декември 2022 г., с 22 палуби, бруто тонаж от 215 863 тона, 47 метра ширина, 40 000 m2 обществено пространство и 2626 каюти, MSC World Europe е сред най-големите круизни кораби в света.

Той е оборудван с най-новите „зелени“ технологии, способни да минимизират въздействието върху качеството на въздуха и морската среда и иновативна система за задвижване на втечнен природен газ (LNG).

Последвайте Faiton.bg във Facebook и Instagram за още идеи и съвети за пътувания.

Подобни статии

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button