Персонализиране на предпочитанията за съгласие

Използваме бисквитки, за да ви помогнем да навигирате ефективно и да изпълнявате определени функции. Ще намерите подробна информация за всички бисквитки във всяка категория съгласие по-долу.

Бисквитките, които са категоризирани като „Необходими“, се съхраняват във вашия браузър, тъй като те са от съществено значение за активиране на основните функции на сайта.... 

Винаги активни

Необходимите бисквитки са необходими, за да се активират основните функции на този сайт, като например осигуряване на сигурно влизане или коригиране на вашите предпочитания за съгласие. Тези бисквитки не съхраняват никакви лични данни.

Няма бисквитки за показване

Функционалните бисквитки помагат за извършването на определени функции като споделяне на съдържанието на уебсайта в платформи на социални медии, събиране на обратна връзка и други функции на трети страни.

Няма бисквитки за показване

Аналитичните бисквитки се използват, за да се разбере как посетителите взаимодействат с уебсайта. Тези бисквитки помагат да се предостави информация за показатели като брой посетители, степен на отпадане, източник на трафик и др.

Няма бисквитки за показване

Бисквитките за ефективност се използват за разбиране и анализиране на ключовите показатели за ефективност на уебсайта, което помага за предоставянето на по-добро потребителско изживяване за посетителите.

Няма бисквитки за показване

Рекламните бисквитки се използват, за да предоставят на посетителите персонализирани реклами въз основа на страниците, които сте посетили преди това, и за анализиране на ефективността на рекламните кампании.

Няма бисквитки за показване

ВкусовеОт мрежата

Какво да опитаме от уличната храна в Истанбул

Турската кухня е сред най-любимите на пътешествениците. Когато гостувате в Истанбул, задължително трябва да отделите внимание на уличната храна, която наистина е вкусна. В това се убеди и травъл влогърът Лора Найденова, която посвети цяло видео на нея.

Лора е прекарала дните между Коледа и Нова година в турския мегаполис, където се е опитала да вкуси максимално от уличната кухня.

Влогърката започва с популярния сандвич балък екмек, което представлява сандвич със скумрия и може да бъде купен в района на моста Галата.

Чамлъджа: Най-висока кула в Истанбул

Следва различни видове от любимата турска баклава, поднесена с чаша чай.

Найденова за първи път опитва и популярното турско сурово кюфте – чий кюфте, което се приготвя от булгур и се яде със зелена салата и сок от лимон. След него е ред и на т.н. мокри бургери, които представляват питки, поставени на пара, кюфте и доматен сос.

Стандартната закуска в Истанбул е различните видове бюрек, като Лора залага на бюрек със сирене и кашкавал, със спанак и с агнешко месо.

Този ден е изключително богат на храна и Лора изумява последователите си с количеството, което успява да консумира. След тежката закуска тя залага на уличен симит, а след това и на печена царевица.

Как да прекосим Босфора с кану

След това е ред на дюнера, който може би е сред най-популярните храни. Той се различава от този в България, в него няма пържени картофи.

След чаша фреш от нар Лора се отправя и към мястото, където предлагат типичен уличен десерт – грис халва, поднесена върху турски сладолед и поръсена с фъстъци.

Разбира се, влогърката не приключва с нея, а продължава с типичните турски чорби, като залага на пилешката супа.

Идва ред и на тантуни, които са по-малко популярните. Представлява палачинка, пълнена с кълцано месо и подправки, а след нея следва отново сандвич с риба, като в случая се използва лаваш, а рибата е на скара.

Вечерта завършва с два турски десерта – трес лечес и сутляш.

Подобни статии

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Прегледай също
Close
Back to top button