Новини

Германия премахва мерките срещу Ковид

Германия премахва мерките срещу коронавирус от 20 март. Отпадането на ограниченията ще стане в три стъпки. След средата на следващия месец задължително ще бъде само носенето на маски на закрито и спазването на дистанция.

Берлин маха поетапно ограниченията, тъй като е преминал пика на сегашната вълна на разпространение на варианта Омикрон и над 74% от населението е ваксинирано. Решението беше взето на съвещание на премиерите на провинции с федералния кабинет и канцлера Олаф Шолц.

Част от мерките обаче ще останат за хората без ваксинация.

От следващата седмица, когато започва първият етап, се разрешават събирания на повече от 10 души. Във втория етап, от 4 март, отпада правилото в магазините да бъдат допускани само ваксинирани или оздравели. Тест също ще е достатъчен за посещение на ресторант. Отварят се дискотеките и нощните клубове за хората, които са се тествали или са с три ваксини. Последният трети етап, когато се очаква пълното премахване на мерките, е предвиден за 20 март. Ще продължат обаче да се носят маски в затворени помещения, както и да се спазват правилата за дезинфекция.

Подобни статии

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button