15.8 C
София
неделя, май 28, 2023
spot_img
ruse русе

Германия премахва мерките срещу Ковид

Германия премахва мерките срещу коронавирус от 20 март. Отпадането на ограниченията ще стане в три стъпки. След средата на следващия месец задължително ще бъде само носенето на маски на закрито и спазването на дистанция.

Берлин маха поетапно ограниченията, тъй като е преминал пика на сегашната вълна на разпространение на варианта Омикрон и над 74% от населението е ваксинирано. Решението беше взето на съвещание на премиерите на провинции с федералния кабинет и канцлера Олаф Шолц.

Част от мерките обаче ще останат за хората без ваксинация.

От следващата седмица, когато започва първият етап, се разрешават събирания на повече от 10 души. Във втория етап, от 4 март, отпада правилото в магазините да бъдат допускани само ваксинирани или оздравели. Тест също ще е достатъчен за посещение на ресторант. Отварят се дискотеките и нощните клубове за хората, които са се тествали или са с три ваксини. Последният трети етап, когато се очаква пълното премахване на мерките, е предвиден за 20 март. Ще продължат обаче да се носят маски в затворени помещения, както и да се спазват правилата за дезинфекция.

сливен
alexandra travel

Related Articles

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Последни публикации