Новини

Животните вече могат да летят на борда на самолет

Тъй като летенето с домашни любимци става все по-трудно, собствениците на животни се обръщат към частната авиация, а новите авиокомпании направиха няколко страхотни оферти за подобни полети.

Първите 10 пътници се качиха на Gulfstream G4, пътуващ от летище Teterboro в Ню Джърси към летище Farnborough, югозападно от Лондон. Разликата в този полет е, че самолетът е оборудван с плюшени кожени седалки и лакомства, сгушени във вдлъбнатините за шампанско в подлакътниците, казва New York Times.

Това e първият полет на K9 Jets, чартърна компания за частни самолети, базирана в Бирмингам, Англия, основана в отговор както на нарастващото желание сред собствениците на домашни любимци да пътуват с техните животни, така и на нарастващото разочарование от все по-предизвикателния процес на летене с тях. Броят пътницитвключва девет кучета, една котка сфинкс и 10 човека.

Общото между всички хора на борда е едно: отвращение към поставянето на домашните любимци в товарното отделение.

Защо котета охраняват съкровищата на „Ермитажа“?

Собствениците, които искат да транспортират своите домашни любимци с търговски полети, трябва да се ориентират в набор от правила, които варират в зависимост от авиокомпанията. Служебните животни, които не се считат за домашни любимци, имат право да бъдат в кабината и да бъдат оставени незатворени, но другите животни подлежат на ограничения за размера, като изискванията за по-големи домашни любимци е да пътуват като товар, въпреки че някои авиокомпании не превозват определени породи.

Някои компании позовляват малките животни, които могат да летят в кабината, да бъдат поставени в кошове под седалката пред пътника.

Много собственици на по-големи кучета се страхуват какво може да се случи с домашни любимци, изпратени като товар, където могат да се сблъскат с колебания в температурите и лоша вентилация.

Повече от 200 домашни любимци, повечето от които кучета, са загинали по време на полети през последното десетилетие. Сред тях мопсовете и булдоците са с по-висок процент на смъртност, отколкото при други породи кучета.

Според Американския колеж по ветеринарни хирурзи кучетата с чип нос по-често срещат затруднено дишане в сравнение с други породи.

Миналата година седем домашни любимци са починали по време на полети, според данни на Министерството на транспорта на САЩ. От тези смъртни случаи шест са станали на полети на Hawaiian Airlines. Пет от тези животни са били кучета, изпратени в товар.

Частните превозвачи се намесват

Междувременно компаниите за частни самолети се намесиха, предлагайки пътуване със самолет за домашни любимци в самолета, без те да прекарват часове в капан в сандъци или чанти. NetJets и VistaJet, имат специални програми за домашни любимци. На полетите на VistaJet домашните любимци се хранят с първокласни парчета месо, предлагат им се играчки и им се дава мека постелка за сън, предава сайтът „Бизнес новините“.

Повечето са кучета, но има и зайци, соколи и дори хамелеон. VistaJet продава членства, които предлагат различни нива на достъп до полети.

Цените

Но тези частни полети могат да бъдат невероятно скъпи, с цена, която може да достигне десетки хиляди долари, дори за вътрешно пътуване от единия бряг до другия.

Частен самолет от Лондон до Ирландия за две животни и двама човека струва повече от 35 000 долара.

Последвайте Faiton.bg във Facebook и Instagram за още идеи и съвети за пътувания.

Подобни статии

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button