С дъх на вино

Винарна Типченица пази околната среда

Винарна Типченица е посветена на опазването на околната среда и съчетаването й с изкуството на винопроизвоството. Мисията им е да създават великолепни вина, като същевременно се грижат за природата, за да се насладят на по-добро място за бъдещите поколения.

Процесът на отглеждане на лозята е изцяло биологичен. „Ние с гордост можем да кажем, че по-голямата част от нашите лозя са био сертифицирани. Това означава, че в тях използваме естествени методи и не използваме пестициди или химикали, които биха могли да навредят ан околната серда“, смятат от винарната.

Верни към екологията и вярващи в устойчивото земеделие, те създават вина, които носят в себе си чистотата и естествеността на природата. Стремят се да намалят негативното въздействие върху околната среда не само по време на производството на виното, но и в опаковката му. За да намалят генерирането на отпадъци, значителна част от виното им се бутилира в кегове и се предлага чрез системите им за наливно вино.

Винарна „Седем Поколения“ извлича максимума от природата

Така, те не само намаляват отпадъците от бутилки, тапи, етикети и кашони, но и внасят свежест и иновация в начина, по който хората се наслаждават на виното. Освен това, за техните най-популярни серии бутилирани вина – Tochka и Vratitza – използват олекотени бутилки, които не само намаляват теглото на опаковката, но и свеждат до минимум отпадъците и енергията, необходими за транспортирането им.

По-тежките бутилки, които използват за вината от по-високия клас серията Oak Barrel, се фузират и използват повторно като стъклени плата за сирена и колбаси.

Подобни статии

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button