Новини

Трявна и Дряново ще участват заедно на изложението „Ваканция и спа експо 2023“

Община Дряново и Община Трявна и тази година ще участват заедно на Международното туристическо изложение у нас „Ваканция и спа експо 2023“. 39-ото издание на мащабната борса ще се проведе в периода от 15 до 17 февруари включително в залите на Интер Експо Център – София.

След като през 2022 година Община Трявна за първи път участва съвместно с Община Дряново и се открои с единствения на изложението дървен щанд, тази година двата града отново залагат на общо представяне. На щанда ще има демонстрация от майстор-дърворезбар, а посетителите ще могат да опитат вино от избата на винарна „Чукара“ в Трявна.

„Изключително се радвам, че отново може да представим Трявна и Дряново заедно на подобна борса, която е най-голямата туристическа такава у нас. С колегите работим много добре и това ще е поредният съвместен проект, който реализираме за развитие на туризма в двете дестинации. Разбира се, тази година сме надградили общото ни представяне, с което искаме да се представим по възможно най-добрия начин и да привлечем колкото се може повече посетители! Пожелавам ни успех и благодаря на всички за усилията!“, каза кметът Трявна Силвия Кръстева.

Над 30% международни участници на ВАКАНЦИЯ & СПА 2023

По време на тридневното туристическо изложение българските и чуждестранни гости ще могат да се запознаят отблизо с предстоящи културни и спортни събития в двете общини, нови атракции, места за настаняване, туристически забележителности и пр. Мотото на съвместното участие – „Трявна и Дряново – История, сгушена в Балкана“, ще бъде нагледно представено и от рекламни видеоклипове за двата града, които ще бъдат излъчвани на място, допълват от общината.

„Ваканция и спа експо“ 2023 ще се проведе под мотото „Динамика и доверие!“. Събитието се организира от „Прим Експо“ и се провежда под егидата на Министерството на туризма. XXIX издание на международната борса ще събере под един покрив представители на туристическия бранш и съпътстващите индустрии, за да представи разнообразни продукти, дестинации, програми и оферти пред професионалисти и широка публика, подчертават организаторите. Изложението ще бъде домакин на редица панелни дискусии, представяне на продукти и интервюта с експерти, които споделят идеи и търсят решения по актуални теми и проблеми в сектора.

Последвайте Faiton.bg във Facebook и Instagram за още идеи и съвети за пътувания.

Подобни статии

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button