Новини

Над 30% международни участници на ВАКАНЦИЯ & СПА 2023

Международното туристическо изложение ВАКАНЦИЯ & СПА ще отвори врати за 39-ти път през 2023 г. Събитието допринася за популяризирането на страната и активно работи, за да предлага нови възможности за бизнес и сътрудничество на туристическата индустрия всяка година чрез привличането на нови участници от различни дестинации. Организира се от Прим Експо, под егидата на Министерство на туризма на Република България и в партньорство с Urbo Studio.

Динамика и доверие – най-доброто от туристическата индустрия!

В периода 15-17 февруари 2023 година в Интер Експо Център, изложителите – национални и регионални туристически организации, туроператори, агенции, туристически дестинации, хотели и туристически центрове, атракции, места за спа и здравен туризъм, винарски региони, събития и фестивали, доставчици на технологии и хотелиерско оборудване, представители на медии – ще се срещнат с професионални посетители, както и с любители на пътешествията, които търсят своето следващо преживяване.

В световен план туристическата индустрия се разраства въпреки глобалните кризи и очакванията са скоро да достига нивата от 2019 г., а през 2023 пътуванията ще се удвоят, според прогнозите на Световния съвет за пътувания и туризъм (WTTC).

Въздействието на тази тенденция не подминава и България, където пътуванията също бележат ръст, което обуславя и по-големия интерес на местни и международни компании към изложението, а участниците и посетителите ще получат директен достъп до нови пазари и ексклузивни оферти за пътуване в различни дестинации от цял свят.

Участниците в събитието са над 250 от 15 държави!

Алжир, България, Гърция, Дубай (OAE), Индия, Италия, Испания, Литва, Мавриций, Малдиви, Перу, Румъния, Сърбия, Тунис, Турция са представените в събитието страни, а броят на изложителите отбелязва ръст повече от два пъти в сравнение с 2022 г.

Като съотношение 30% от изложителите са български и чуждестранни туроператори и агенции, 40% дестинации, вкл. национални туристически организации, туристически региони и общини, 10% са компаниите предлагащи нови технологии, хотели и комплекси – 12%, около 6% заема съпътстващата индустрия. Виждаме увеличение на международните участници тази година и те вече са над 30%.

Големи български туроператори отбелязват мащабно присъствие в изложбените зали, с интересно представяне и нови програми за следващата година. Общини и туристически райони промотират местни атракции, културни обекти, фестивали, кулинарни и винени дестинации.

За първи път през 2023 г. участие в изложението взима Националният туристически борд на Алжир, компании от Литва, Мавриций, Малдиви и Перу.

Сериозен интерес предизвиква и засиленото присъствие на туроператори, хотели, комплекси и туристически региони от Турция, а Тракийската асоциация за здравен туризъм представя редица възможности за уелнес и медицински туризъм.

Акцентите в на програмата на ВАКАНЦИЯ & СПА 2023 ще бъдат устойчивостта, новаторските технологии и алтернативни практики, които подобряват изживяването на клиентите, ролята на атракциите, културните събития и фестивали за развитието на дестинациите, каузата на добрата журналистика в туризма и др.

Планирайте ефективно своето време през трите дни на изложението!

Онлайн регистрацията дава възможност за лесно организиране на срещи с всички изложители и партньори на ВАКАНЦИЯ & СПА. Регистрацията е безплатна и осигурява достъп до система за насрочване на срещи, пълен списък и контакт с всички изложители.

Предварителната програма на изложението с всички презентации и съпътващи събития вече е достъпна на уебсайта: https://holidayfair-sofia.com/

Регистрация: https://holidayfair-sofia.com/visitors-bg/visitor-registration-bg/

Последвайте Faiton.bg във Facebook и Instagram за още идеи и съвети за пътувания.

Подобни статии

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button