22.9 C
София
сряда, септември 27, 2023
spot_img
ruse русе

Това са най-добрите индийски острови, които предлагат зашеметяващо бягство

Като една от най-големите и най-разнообразни страни в света, планирането на почивка в Индия може да изглежда малко смущаващо. С толкова много за разглеждане, от обширните хималайски планини до богато украсената архитектура на големите градове, може да е трудно да разберете откъде да започнете с тази гигантска страна.

Въпреки че има толкова много за разглеждане, страната е изключително популярна сред туристите и се очаква да се възстанови напълно през 2023 г. след трудните години на пандемията.

„Всички анализатори, които са изследвали Азиатско-тихоокеанския регион, прогнозират, че Индия ще бъде първата страна, която ще се възстанови напълно до нивата отпреди пандемията в Азиатско-тихоокеанския регион и очакваме това да се случи през тази календарна година, 2023 г.“, казва Арвинд Сингх, секретар по туризма към правителството на Индия.

Кои са най-добрите гръцки острови, които трябва да посетим

Много от горещите туристически точки в страната са световноизвестни, с общо 40 обекта на световното наследство на ЮНЕСКО. Но ако вече сте изпитали шума и суетата на Мумбай или сте позирали пред Тадж Махал в Агра, тогава може би е време да разгледате удивителните острови и архипелази на Индия.

„Имаме красиви острови, Лакшадуип, Андаманските и Никобарските острови. Те имат много добри плажове с много добри аспекти и шансове да видят морски живот , включително коралови рифове и красиви лагуни“, обяснява Сингх, цитиран от „Евронюз“.

Колко острова има Индия?

Индия има над 1200 острова, като някои от най-популярните се намират във веригите острови Лакшадуип и Андаман.

Разположен край югозападното крайбрежие на Керала в Арабско море, тропическият архипелаг Lakshadweep създава невероятно островно бягство, преливащо от целунати от слънце плажове, облицовани със сложни коралови рифове.

От другата страна на Индия, всъщност по-близо до Мианмар и Тайланд, се намират Андаманските и Никобарските острови, архипелаг в Бенгалския залив. Тук ще намерите стотици острови и островчета, с бели пясъчни плажове, тропически гори и мангрови гори в изобилие.

Така че, ако мечтаете за бягство на тропически остров, кои острови да изберете? Ето нашето ръководство за два от най-красивите островни региони на Индия.

Кои острови Лакшадвеп мога да посетя?

Съставен от 36 острова, 10 от които са населени, Лакшадвеп е известен със своите коралови рифове, което го прави идеална дестинация за водни спортове като гмуркане, гмуркане с шнорхел и каяк. Ако все пак искате да посетите Лакшадвеп, ще трябва да получите разрешение и на чуждестранните туристи е разрешено да посетят само три от островите – Agatti, Bangaram и Kadmat – докато индийските граждани могат да посетят всички острови (но все пак се нуждаят от разрешение).

„Ще разработим два острова в Lakshadweep, отдадохме дългосрочен наем на голям водещ предприемач на хотели и ще видите добър курорт, който ще се появи там през следващите три години“, допълва Арвинд Сингх

Това обаче се дължи на промяна в бъдещето, както обяснява той. „Ще разработим два острова в Лакшадвеп, дадохме дългосрочен лизинг на голям водещ предприемач на хотели и ще видите добър курорт, който ще се появи там през следващите три години.

„Така че островите ще продължат и трябва да привличат повече пътници заради много богатия морски живот, който могат да предложат.“

Какво мога да правя на остров Агати?

За щастие на туристите, които пътуват в близко бъдеще, трите достъпни в момента острова са невероятно красиви, с всичко, което бихте очаквали от дестинация на тропически остров.

Въпреки малкия си размер – само три квадратни километра – остров Агати има собствено летище, което го прави лесно достъпен от Керала или други части на Индия.

След като сте там, не забравяйте да се насладите на кристално чистите води, особено ако обичате да се гмуркате. Ако не, просто се отпуснете и оценете бавния ритъм на живот на острова.

Ако Агати все още не е достатъчно отдалечен за вас, отидете до Bangaram, единственият необитаем островен курорт в Лакшадвеп. Този малък остров е най-доброто място за бягство на пустинен остров . След като се стъмни, отидете до плажа, за да станете свидетели на фосфоресциращ планктон , който кара белите пясъци да светят.

Какво мога да правя на Андаманските и Никобарските острови?

Разделени един от друг от Ten Degree Channel ще намерите около 836 островчета в тези две островни вериги. Повечето от тях са покрити с гъсти вечнозелени гори с рядка флора и фауна.

Ако искате да избегнете сезона на мусоните, най-доброто време за посещение е от октомври до май. Богати на биоразнообразие, някои акценти на островите включват мангровите гори, които покриват около 1136 квадратни километра, и активния кален вулкан на остров Баратанг.

Туристите, които търсят малко повече шум, трябва да останат в Порт Блеър, столицата на Андаманските острови. Това е единственият остров с летище и има връзка с фериботи до всички останали околни острови.

Последвайте Faiton.bg във Facebook и Instagram за още идеи и съвети за пътувания.

сливен
alexandra travel

Related Articles

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Последни публикации