Новини

Финландия предлага безплатни пътувания, за да научи хората как да бъдат щастливи

Нека бъдем честни, последните няколко години не бяха от най-лесните. С вируси, войни и финансов натиск, много от нас наистина трябваше да положат усилия, за да се чувстват щастливи. Но през всичко това Финландия запази титлата си на най-щастливата страна в света за шест последователни години.

Скандинавската страна оглави Доклада на ООН за световното щастие за 2023 г. , който разглежда средния доход на нациите, психическото и физическото здраве, свободата и др.

Ето кои са най-щастливите и най-нещастните държави в света

Финландците изглежда наистина знаят какво правят, когато става дума за цялото това нещо с щастието – и сега страната обяви, че най-накрая ще сподели тайната си рецепта за радост.

Точно така: Финландия предлага на десет души четиридневен майсторски клас за щастие в луксозния Kuru Resort, напълно безплатно. Участниците ще отседнат във вили, заобиколени от борови гори и живописни гледки, всяка със собствен спа център и сауна.

Майсторският клас ще се проведе между 12 и 15 юни , по време на който късметлиите ще се учат от водещи експерти по щастието. Експертите ще научат групата как да намерят своя вътрешен баланс и как да се свържат с природата и себе си.

Тези, които биха искали да хвърлят шапката си на ринга, трябва да подадат онлайн заявление на уебсайта Find Your Inner Finn, преди да изпълнят предизвикателството си в социалните мрежи.

Всичко, което трябва да направите, е да създадете малко съдържание в Instagram или TikTok, обясняващо какво ви кара да вярвате, че може тайно да сте финландец и защо искате да се присъедините към майсторския клас, споделено с хаштагове #FindYourInnerFinn и #VisitFinland. Имате време до 2 април да завършите всичко.

10 неща за правене в Рованиеми (Лапландия) през зимата

Обяснявайки вдъхновението зад майсторския клас, който се провежда веднъж в живота, Хели Хименес, старши директор по международния маркетинг в Business Finland, каза: „Въпросът, който често получаваме, е: „Как си толкова щастлив?“ Вярваме, че финландското щастие произтича от тясната връзка с природата и нашия приземен начин на живот: това не е някакво мистично състояние, а умение, което може да се научи и сподели.“

„Сега искаме да помогнем на хората да намерят и овладеят това финландско състояние на ума. Избрахме най-добрите треньори, един от най-спиращите дъха курорти във Финландия и време в началото на лятото сред красивата финландска природа за нашия майсторски клас“, добави той.

Последвайте Faiton.bg във Facebook и Instagram за още идеи и съвети за пътувания.

Подобни статии

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button