Новини

Тези европейски градове ще ви платят до 80 000 евро, за да се преместите там

В цяла Европа градове с намаляващо население са измислили радикално решение за привличане на нови жители, като предлагат щедри парични стимули.

Много селски райони са изправени пред застаряващо население, тъй като младите хора се местят в градовете или избират да нямат деца.

За да се борят с това, някои местни правителства насърчават чужденците да се пребивават чрез субсидии за преместване и изплащания в брой.

От Испания до Италия, тук са всички места в Европа, които ще ви платят, за да се преместите там, събрани от „Евронюз“.

Събудете се с алпийски гледки в Албинен, Швейцария

Албинен в швейцарските Алпи е дом на по-малко от 250 жители. За да увеличи населението си, малката община предлага да плати на семейства над 50 000 евро, за да се преместят там.

Кацнало на планински склон в кантона Вале, живописното село е на малко повече от час път с кола от знаменития ски курорт Вербие .

Възрастни под 45 години ще получат 25 000 швейцарски франка (25 300 евро), за да се преместят там, плюс 10 000 швейцарски франка (10 120 евро) на дете.

Тези испански градове ще ви платят хиляди, за да се преместите там

Схемата е отворена само за швейцарски граждани или отговарящи на условията чужденци, които са живели в Швейцария достатъчно дълго, за да получат разрешение за пребиваване C.

От кандидатите също се изисква да живеят в дом на стойност поне 200 000 швейцарски франка (202 310 евро) и трябва да се ангажират да живеят в Албинен в продължение на 10 години.

Местният съвет казва, че получават до 100 запитвания на ден, така че бъдете готови да бъдете търпеливи, ако мислите да подадете молба.

Избягайте в планините в Понга, Испания

Понга, град и община с население от 600 души в северозападна Испания, ще плати на британците по £2600 (€2971), за да се преместят там. Допълнителни £2600 ще бъдат дадени за всяко бебе, родено там.

С определен от ЮНЕСКО биосферен резерват в сърцето на Кантабрийските планини на прага си, градът е убежище за туристи. Освен това е само на час път с кола от брега.

За да се възползват от офертата, британците трябва да се ангажират да живеят в Понга поне пет години.

Вземете част от спокойния живот в Рубия, Испания

Испанското село Рубия в Галисия ще плаща на емигрантите до 150 евро на месец, за да живеят там .

Схемата е насочена към семейства с надеждата да се увеличи броят на учениците в местните училища.

Рубия се намира в северозападна Испания, на 2,5 часа път с кола източно от Сантяго де Компостела.

Разгледайте плажове и села в напечена от слънцето Калабрия, Италия

В Калабрия, югозападният регион на Италия , преместването в село с 2000 жители или по-малко ще ви спечели до €28 000.

Инициативата се надява да се бори с обезлюдяването.

Желаещите да кандидатстват трябва да са на възраст до 40 години и да се преместят в региона в рамките на 90 дни след приемането на молбата им.

Те също трябва да стартират бизнес или да намерят работа в сектор, който се нуждае от повече работници. Това включва ресторанти, хотели, нощувки със закуска и магазини.

Излежаване на непокътнати плажове в Сардиния, Италия

Италианският остров Сардиния предлага на хората 15 000 евро да се преместят там.

Известна със своите пясъчни плажове, синьо небе и тюркоазени води, средиземноморската идилия е изправена пред намаляващ брой селско население, тъй като младите местни жители се местят в чужбина за работа.

За да се бори с това изселване, правителството е заделило над 45 милиона евро за безвъзмездни средства за преместване, достатъчни за покриване на 3000 безвъзмездни средства.

За да имате право на безвъзмездна помощ, ще трябва да се преместите в община на Сардиния с население под 3000 души.

Парите също трябва да се използват за покупка или ремонт на дом. Безвъзмездната помощ не може да надвишава половината от общата цена на къщата или ремонта – което означава, че в някои случаи сумата от 15 000 евро ще бъде намалена.

Получателите трябва да живеят там на пълен работен ден и трябва да се регистрират за постоянно пребиваване в Сардиния в рамките на 18 месеца след пристигането.

Друга инициатива в Сардиния предвижда община Ололай да приветства отдалечени работници с тримесечен безплатен наем.

Излезте от мрежата на отдалечен остров в Ирландия

Ирландия предлага щедри парични стимули на хора, желаещи да се преместят на някой от отдалечените острови на страната.

Инициативата е част от политиката на правителството „Нашите живи острови“, която има за цел да увеличи населението на 30 общности, които не са свързани с континента чрез мостове и откъснати от приливите.

Като част от проекта правителството на Ирландия ще плати над 80 000 евро на нови жители на офшорни общности.

Бъдещите жители трябва да закупят и притежават имот на един от островите . Сградата трябва да е построена преди 1993 г. и да е била свободна минимум две години.

Подобни статии

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button