КласацииСвят

Тези 11 неща може да видите единствено в Китай

Китай е огромна държава, предлагаща невероятна природа, забележителности, кухня и различни възможности за туризъм. Страната изумява и с някои неща, които само там може да бъдат видяни.

  1. В магазини в Китай се продават цели акули, както дори и цели крокодили.
  2. Полицейските кучета в Китай се „заместват“ и от… гъски.

3. В Китай можеш да си купиш жив рак от вендинг машина, както ние си взимаме кафе или вафли.

4. В Китай са помислили и за зверските задръствания. Ако се окажеш в капана на някое от тях, можеш да използваш услугите на специални фирми. Те изпращат двама души при теб: единият ще се погрижи за колата ти, а другият – ще те измъкне от тапата на пътя с мотоциклет.

Улинюен – живописната зона, която привлича милиони туристи в Китай

5. Макар че жени служат в много армии по света, китайската е известна с това, че там се записват предимно много привлекателни дами.

6. Някои собственици на офис сгради в Китай поставят специални мрежи, за да попречат на служителите си да се самоубият, скачайки от прозореца на кабинета си.

7. Едно от най-скандалните неща в Китай е това, че се крадат и продават трупове срещу хиляди долари на семейства, които искат да устроят посмъртна сватбена церемония за свои близки, починали преди да сключат брак.

8. Китай се продава дори чист въздух в кенчета. Причината е проста – изключително високите нива на замърсяване на въздуха в страната.

9. Ако ние всячески се опитваме да се отървем от хлебарките, то тяхното отглеждането  е изключително доходоносен бизнес в Китай. Насекомите се използват в медицината.

10. В Китай има каменна гора на 270 милиона години. Тя е в списъка с обекти от световното културно наследство на ЮНЕСКО.

11. По улиците на китайските градове е напълно норамлно да се срещат хора по пижами.

Подобни статии

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button