Новини

Тайван ни плаща, за да я посетим

Пътуванията се завръщат, но повишаващите се цени на самолетните билети разколебават мнозина да предприемат полет на дълги разстояния. Дестинациите обаче правят всичко възможно, за да насърчат посетителите и да стимулират икономиките си.

Така постъпва и Тайван. Страната планира да предложи на туристите по 165 долара, за да почиват там. Парични награди ще бъдат предлагани и на туристически групи, за да ги насърчат да посетят острова.

В четвъртък премиерът на Тайван Чен Чиен обяви, че правителството има за цел да привлече шест милиона туристи през 2023 г., да удвои тази цифра през 2024 г., и се стреми към 10 милиона посетители до 2025 г.

500 000 туристи ще получат по 5 000 тайвански долара (165 щатски долара). Помощи в размер до 20 000 тайвански долара (658 щатски долара) ще бъдат предоставени и на 90 000 туристически групи.

Министърът на транспорта заяви, че бонусите ще се изплащат по банков път. Туристите ще могат да го използват за покриване на разходите си в Тайван, включително за настаняване.

Как да летим безплатно до Хонконг

Той добави, че мерките са насочени към привличане на повече посетители от ключови пазари, включително Япония, Южна Корея, Югоизточна Азия, Хонконг и Макао, но също от Европа и Америка, допълва CNN.

Според данните на Тайванското бюро по туризъм през 2022 г. страната е посетена приблизително от 900 000 входящи посетители. Сред най-големите групи са тези от Виетнам, Индонезия, Япония и САЩ.

Зa cpaвнeниe пpeз 2019 г. Taйвaн пpивлeчe peĸopднитe 11,8 милиoнa мeждyнapoдни тypиcти – нaд 7% пoвeчe cпpямo пpeдxoднaтa гoдинa. Островът отмени ограниченията за влизане през октомври 2022 г., след едно от най-продължителните затваряния на граници в света.

Последвайте Faiton.bg във Facebook и Instagram за още идеи и съвети за пътувания.

Подобни статии

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button