ВкусовеНовини

Ето коя кухня измести италианската като най-популярна

Когато става въпрос за най-обичаните кухни в света, има няколко очевидни фаворита. Това е италианската кухня с нейната ненадмината комбинация от пица и паста. Индийската – с нейната ослепителна и пъстра разточителност. Мексиканската – с нейните подправки и новаторски подход. Френска – с цялото й богатство и изтънченост.

Но коя кухня в момента е най-популярната в света? За да разбере това, фирмата за приключенски ваканционни пътувания The Bucket List Company проучи нивата на ангажираност в социалните платформи като TikTok, Instagram и Reddit.

7 от най-добрите кулинарни приключения в Европа

Крайната класация се основава не само на броя на таговете за всяка кухня, но и на количеството положителни взаимодействия.

И на първо място в класацията се оказа… корейската. От ферментиралите изкушения на кимчи до пикантността на гочуджанг, трудно е да се оспори фактът, че корейската кухня е отговорна за изключително разнообразен, и изключително вкусен избор от ястия.

Обявиха коя е най-добрата кулинарна дестинация в света

На следващо място в класацията се нарежда италианската кухня, която очаквано се отличава с главозамайващ брой месечни търсения в социалните медии, следвана от мексиканската, която балансира между високото ниво на обща ангажираност и многото положителни взаимодействия. След тях се нареждат японската, индийската, китайската, тайландската, виетнамската, филипинската, и накрая турската кухня.

Последвайте Faiton.bg във Facebook и Instagram за още идеи и съвети за пътувания.

Подобни статии

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button