Новини

Снимката с „летяща рокля“ на Санторини вече струва 1500 евро

През последните няколко години фотографите на Flying Dress Photo на гръцкия остров Санторини прекарват летата си, заснемайки едно и също изображение отново и отново: туристи, позиращи на фона на белите къщи със сини куполи, облечени с луксозни сатенени рокли със свръхдълги шлейфове.

Цените в Санторини

При средно 8 фотосесии на ден, всяка на цена над 550 евро на час на човек, този малък бизнес, чийто модел се основава на предоставянето на един тип ваканционна снимка за Instagram, само за четири месеца, прави няколко хиляди.

Освен това клиентите са склонни да плащат за допълнителни услуги, които включват транспорт до и от мястото на снимките (90 евро), оформяне на грим и прическа (300 евро) и личен асистент, който да им помогне да развеят шлейфа на роклята във въздуха (50 евро).

Срещу 10 евро: Туристи измъчват магарета на Санторини, изкачвайки 588 стъпала

Поне универсалните рокли се предоставят на клиентите, но ако искате да използвате повече от една, това ще струва допълнително 120 евро. За един клиент, който резервира пълния пакет, снимките струват общо 1500 евро, пише сайтът бТВ Бизнес новините.

От Санторини до Дубай, Аруба, Монтего Бей и Кападокия, фотографските бизнеси се разпространяват, за да се погрижат за туристите, които пръскат пари за ваканционни снимки.

Цените за подобна услуга по света

И не само фотостудиата с летящи рокли печелят добре след пандемията. Базираната в Канада платформа за фотографски резервации Flytographer отчете 1 млн. долара месечни приходи през май – първият път, когато компанията надмина седемцифрено число за един месец, в сравнение с 400 000 долара продажби през същия период на 2019 г. Flytographer предоставя достъп до местни фотографи за повече от 300 града. Трите най-популярни дестинации за снимки тази година включват Париж, Мауи и Хонолулу.

Резервирането на снимки чрез Flytographer започва от 385 долара на час, като хората получавате определен брой снимки в рамките на пет дни. Подобна компания от Индонезия, Sweet Escape, има 8000 фотографи, разпръснати в 500 града, които таксуват между 130 и 300 долара за повече от час снимки.

Миконос и Санторини отблъскват дори богатите туристи с безумните си цени

Докато Flytographer и Sweet Escape търгуват с изображения, които правят страхотни празнични картички и могат да попълнят книги за кафене за практични семейства – голяма част от компаниите казват, че 95% от клиентите им са майки с децата им, което е новата мания в Instagram.

Подобни статии

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button