Новини

Гръцки остров призовава за почивка без басейн

Гръцкият остров Липси се стреми да популяризира автентична и достъпна почивка това лято, която не включва вредните за околната среда изкуствени басейни и шезлонги, а предлага по-естествени начини за наслаждаване на природата, които не разхищават ресурси.

Местните жители и професионалистите в областта на туризма, подпомогнати от дългосрочната подкрепа на общината, отхвърлят и обезкуражават изграждането на изкуствени плувни басейни на „острова на Калипсо“ в полза на нов и екологичен подход.

„Нашите възгледи за почивките не принадлежат на миналото, а на бъдещето, когато островите в Средиземноморието ще бъдат принудени да последват нашия пример за опазване на околната среда и да се справят с неконтролируемите горещини и недостига на вода“, каза кметът Фотис Мангос, пише БТА.

Най-евтините гръцки острови за плаж това лято

„Чрез нашите инициативи предлагаме на туристите един девствен природен рай. Отговорът на висококачествената публика в Гърция и в чужбина е огромен, което води до впечатляващо нарастване на търсенето на острова през последните години“, каза още Мангос.

Наскоро беше обявено, че Липси се превръща в дестинация за пример по отношение на независимото ползване на вода с нулеви водни отпадъци. Освен това островът изпълнява иновативна програма в международен мащаб за засаждане на градини на морското дъно, които биха могли да предоставят бъдещи решения за справяне с глобалното замърсяване.

Подобни статии

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button