Свят

Проектираха 88-метрова суперяхта да бъде невидима

Суперяхтата Pegasus, която е проектирана да бъде невидима. Това сравнение определено е трудно за асимилиране, а причината за това е, че отличителното на суперяхтите е точно тяхната визия и дизайн, проектирани да бъдат забелязвани.

Новата концепция е на Джоузеф Форакис Дизайн. Суперяхтата е проектирана да изчезне на заден план. Тя е описана като практически невидима както по отношение на дизайна, така и по отношение на околната среда.

Луксозната яхта на Саддам Хюсеин ръждясва в река край Басра

Суперяхтата е дълга 88 метра и ще бъде първата в света, която е отпечатана 3D. Нейният създател е бил вдъхновен докато е бил на плаж в Гърция.

„Бях вдъхновен да създам яхта възможно най-близо до морето и природата, направена все едно от облаци, плаващи над водната линия. Исках да почета природата, като суперяхтата се слее с нея и стане почти невидима“, казва той в изявление.

Огромният кораб ще има дизайн от огледала, за да може да се отразява заобикалящата го среда, а по този начин суперяхтата да се слее с нея.

Надстройката на суперяхтата трябва да бъде оборудвана със слънчеви панели, които да захранват електролизатори, извличащи водород от морска вода.

Подводен апартамент със 180 градуса стъкло е новата суперяхта

След това водородът ще се преобразува в електричество, което ще се съхранява в литиево-йонни батерии, а те от своя страна могат да се използват за захранване на операционните системи на кораба.

Концепцията на Pegasus е да има нулеви емисии. Суперяхтата ще изисква по-малко енергия, пространство и време, отколкото която и да е било друга, предава бТВ.

Вътрешната ѝ част ще бъде оборудвана с различни удобства, включително клуб за билярд, с басейн, огромна хидромасажна вана и сгъваеми балкони.

Отличителна черта на интериора е „Дървото на живота“, което се простира през всичките четири палуби, свързани с вита стълба, и служи като ядро на хидропонна градина, доставяща прясна храна и пречистваща въздуха.

Суперяхтата може да бъде готова от пет до седем години. Очаква се тя да бъде показана реално за първи път до 2030 г.

https://www.youtube.com/watch?v=G4T1NMGBg_o&ab_channel=66FutureTech

Последвайте Faiton.bg във Facebook и Instagram за още идеи и съвети за пътувания.

Подобни статии

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Прегледай също
Close
Back to top button