Свят

Превърнаха „пенсиониран“ Боинг 737 в невероятна частна вила

Няма много „престижни“ варианти да пенсионираш самолет. Обикновено старите летателни средства се разглобяват на части или се местят в самолетни складове.

Други имат „късмета“ да бъдат превърнати в ресторанти, музеи, кафенета и дори места за партита. Но този частен самолет, превърнат в луксозна вила, разположена на върха на скала близо до плажа Нянг-Нянг на индонезийския остров Бали, може би е една от най-красивите трансформации на самолети досега.

По-рано част от вече несъществуващия въздушен флот на Mandala Airlines, пенсионираният Боинг 737 беше закупен от разработчика Феликс Демин през 2021 г. и транспортиран до отдалеченото си местоположение.

Хотел с нула звезди: Какво е да спиш на паркинг срещу $338

Уникалният имот, който ще бъде наличен за наемане от април, разполага с две спални и плувен басейн.

 

Вижте тази публикация в Instagram.

 

Публикация, споделена от E S H A 💎 (@_love.esha)

Нощувката в Private Jet Villa by Hanging Gardens, която се намира на 150 метра над морското равнище започват от около 7000 долара, казва CNN.

Демин, който е собственик и на хотелската верига Bubble Hotel Bali, казва, че първоначално е обмислял закупуването на частен самолет за лична употреба, но бързо е видял потенциала да трансформира самолета в нещо наистина специално.

„Дори преди да го купя, си помислих, че е възможно да го превърна в някакъв уникален обект и реших да се съсредоточа върху създаването на вила“, казва той и допълва, че е открил около 20 подобни самолета, разположени само около Индонезия.

В крайна сметка се спира на Боинг 737, който е купен от индонезийски инвеститор, и се съгласи да го купи

Транспортирането на самолета от местоположението му в Бали до върха на скала на няколко мили обаче не е лесна задача.

„Трябваше да го разглобим след консултация с екипа на Боинг“, обяснява той. „Разхлабихме 50 000 болта.“

Леден хотел отвори врати в Румъния

Според Демин, който живее в Бали от около осем години, целият процес е отнел около два месеца планиране, докато действителният транспорт, който включва два крана, огромна платформа, различни специалисти и полицейски ескорт, е продължил общо пет дни.

„Това бяха най-безсънните пет дни в живота ми“, казва той, добавяйки, че голяма част от операцията е извършена през нощта.

„Факт е, че Бали има много тесни пътища и много жици, които висят доста ниско“, казва той. „Имахме група хора, които използваха специално оборудване, за да повдигнат жиците по-високо, така че самолетът да не ги докосва по време на транспортиране.“

До вилата се стига по стълбище, водещо нагоре по крилото до главния вход. Вътре има хол с барплот, разтегателен диван и стъклен портал, както и две спални с дрешници.

Кокпитът е превърнат в голяма баня с добавени допълнителни илюминатори, така че тези вътре да могат да виждат „зад борда“.

Имотът разполага и с шезлонги, зона за отдих на открито и огнище. Уникалният проект привлече много внимание в социалните мрежи, което довежда до доста необичайни инциденти на място.

„Един ден дойдох и видях счупена ограда и 150 души, седнали в нашия самолет“, казва Демин, преди да опише как веднъж парапланерист е скочил от крилото на самолета.

Докато Демин подчертава, че самолетът е преминал през множество проверки за безопасност, неговата несигурна позиция, както и различните споделени изображения на инфлуенсъри, които се разхождат по крилото или с крака, които висят от вратата на самолета, със сигурност повдигат въпроси.

Кой е най-добрият all inclusive хотел в Европа

Демин обяснява, че от съображения за безопасност на скалата е поставена преграда. Но той казва, че е имал проблеми с наемането на някой, който да инсталира стъклена преграда на крило, разположено над скала.

 

Вижте тази публикация в Instagram.

 

Публикация, споделена от Thomas Cancé (@thomas_cance)

След години на усърдна работа по проекта, Демин очаква с нетърпение най-накрая да посрещне гости във вилата на частния самолет, която трябва да отвори врати по график през април.

Това идва година след като изведен от експлоатация самолет на British Airways беше прероден като уникално пространство за събития под наем, базирано на частното летище Cotswold във Великобритания. Междувременно Jumbo Stay Hotel, бивш Боинг 747, превърнат в хостел/хотел, отвори врати близо до летище Арланда в Стокхолм, Швеция през 2009 г.

Последвайте Faiton.bg във Facebook и Instagram за още идеи и съвети за пътувания.

Подобни статии

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button