Новини

Потегли първата плаваща сауна

Sauna by GoBoat е плаваща сауна, разположена на тих участък от канал в центъра на Копенхаген.

Открита в началото на ноември 2021 г., това е първата и единствена плаваща сауна в града и в допълнение към живописните гледки към канала, тя предлага неповторимо изживяване както за местните жители, така и за туристите.

Сауните са съществена част от скандинавската култура, датираща от хиляди години като подмладяващ ритуал с финландски произход. Sauna by GoBoat комбинира сухата топлина с вълнуващата датска традиция на „зимно плуване“.

 

Вижте тази публикация в Instagram.

 

Публикация, споделена от gusmester.dk (@gusmesterdk)

Много датчани го практикуват, настоявайки, че шокът от студената вода е тласък за ума, тялото и душата. Въпреки че няма официално научно доказателство за това, Дания постоянно се нарежда сред най-щастливите страни в света, така че е хубаво да приемем присърце техните уелнес съвети, пише Ванеса Уилкинс за Travel + Leisure.

Каспер Айх-Роме, един от съоснователите на GoBoat, обяснява, че това, което я прави толкова специална, е, че се откроява като оазис в средата на оживения град, съобщава Profit.bg. Той също така отбелязва, че за наистина автентично изживяване в сауната не може да се пропусне поливаните със студена вода, без значение колко хладно е навън.

Sauna by GoBoat разполага с обособена зона на пристанището, в която гостите могат да участват в зимното плуване, а ако не се престрашат на него, да го заменят с руски душ с кофа ледена вода. След като първоначалният шок отшумява, студена вода действа като естествен тласък на адреналина.

Подобни статии

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button