Новини

Израел отваря границите за неваксинирани туристи на 1 март

Израел планира да отвори границите си за всички туристи от 1 март, независимо от техния статус на ваксинация срещу Covid-19.

Въпреки че всички входящи туристи ще се нуждаят от отрицателни резултати от PCR тест преди излитане и след кацане в Израел, това ще бъде първият път, когато неваксинирани посетители ще бъдат допуснати в страната от март 2020 г.

Израелските граждани, които се връщат в страната, ще трябва само да направят PCR тест при пристигането. Предишното изискване за тест за антиген преди качване на борда ще бъде отменено от 1 март.

Неваксинираните израелски граждани вече няма да трябва да се поставят под карантина, докато резултатите от PCR теста им са отрицателни.
„Намаляване на данните за заболеваемостта“

Решението идва, след като израелският премиер Нафтали Бенет проведе дискусии със здравния министър Ницан Хоровиц за облекчаване на ограниченията за коронавирус.
„Виждаме стабилен спад в данните за заболеваемостта. Следователно е моментът постепенно да отворим това, което бяхме първите в света, които затворихме“, каза премиерът Бенет в изявление в неделя.

Броят на новите случаи на Covid в Израел намаля значително през последните няколко седмици. След като отчете рекордно високи 617 565 нови случая за седмицата, приключваща на 30 януари, Израел регистрира 126 762 нови случая през последната седмица, според данни на Джон Хопкинс.

Забраната на туризма от март 2020 г. се смята, че струва на израелската икономика повече от 7,02 милиарда долара, според израелското министерство на туризма. Израел имаше рекордна туристическа активност година преди пандемията, с 4,55 милиона посетители през 2019 г., добавяйки 7,2 милиарда долара към местната икономика.

Туристите, които биха могли да представят доказателство, че са напълно ваксинирани, имат право да влизат в Израел от ноември, при условие на PCR тестове преди и след полет и кратка карантина, въпреки че броят на туристите остава нисък.

Подобни статии

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button