Новини

Пътуваме с новия високоскоростен влак между Барселона и Мадрид срещу едва €18

В Испания стартира нова високоскоростна железопътна услуга, която свързва двата най-големи града в страната – Барселона и Мадрид, на невероятно ниската цена от 18 евро. Тя се оперира от новия местен оператор Iryo, който е частична собственост на италианската Trenitalia.

Всеки ден 16 влака на всеки час ще се движат между Мадрид и Барселона, със спирка в Сарагоса. Двама други оператори вече оперират по този високоскоростен железопътен маршрут: Renfe (или Avlo) и Ouigo. Цялата тази конкуренция означава само едно – по-евтини билети. За услугите на Renfe и Ouigo те могат да струват едва €7 и ​​€9, докато най-евтините тарифи на Iryo стартират от €18.

Въпреки че Iryo не е най-евтиният вариант на пазара, все пак цената е невероятно добра за пътуването от 505 км. Освен това компанията управлява изцяло нови влакове, за които твърди, че са най-бързите и най-тихите в Европа – и най-устойчивите, захранвани от възобновяема енергия и направени почти изцяло от рециклируеми материали.

Пътуването с влак в Европа се превръща в тенденция през 2023г.

Iryo насочва услугите си към пътуващите по работа, като всеки влак разполага с луксозен вагон-ресторант, добър Wi-Fi и специално работно пространство.

Iryo планира да пусне влаковете си между Мадрид и Валенсия на 16 декември, от Мадрид до Севиля, Малага, Антекера и Кордоба на 31 март 2023 г. и от Мадрид до Аликанте следващия юни. (Avlo и Ouigo вече управляват влакове от Мадрид до Севиля, Валенсия и Аликанте). Билетите за всички тези маршрути вече са в продажба.

Подобни статии

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button