Новини

Отнеха титлата на Доха, ето кое е новото най-добро летище в света

Изпълнено със светлина, зелено убежище, което само по себе си е отделна туристическа „дестинация“, летище „Чанги“ в Сингапур възвърна мястото си на върха на годишната класация на Skytrax за най-добрите летища в света, казва CNN.

Летището в Сингапур преди това оглавяваше списъка на Skytrax в продължение на осем поредни години, но през 2021 г. и 2022 г. изпадна няколко места надолу в списъка, тъй като броят на пътниците му намаля по време на пандемията. Точно в този момент международното летище „Хамад“ в Доха, Катар, зае първото място.

Някои от уникалните елементи на „Чанги“ включват грандиозен закрит водопад с височина 40 метра, градина с пеперуди и IMAX кино, като дори не споменаваме повече от 280 търговски обекта и заведения за хранене, идеални за убиване на време по време на престой.

От Португалия до Сингапур за 21 дни: Най-дългото жп трасе в света

„Чанги“ е предимно транзитно летище и според отзивите на пътниците, летището се представя добре, защото предлага толкова широка гама от съоръжения и удобства за всички типове клиенти – семейства и пътуващи по работа.

Международното летище „Хамад“ в Катар, което тази година спечели второто място в списъка на Skytrax, също предлага удобства, предназначени за транзитни пътници – включително обиколки на града за тези, които прекарват повече от осем часа в чакане на своя полет с прекачване.

Саудитска Арабия с пореден грандомански проект, изгражда летище с 6 успоредни писти

Тази година челната петица на Skytrax за 2023 г. се допълва от международното летище в Токио, известно като Ханеда (номер три), международното летище Инчеон (номер четири) и летище „Шарл дьо Гол“ в Париж (номер пет). На 6-то място се класира летището в Истанбул, което се готви да отвори още няколко нови терминала в следващите 2 години и дава заявки да се превърне в дно от най-големите в света.

Последвайте Faiton.bg във Facebook и Instagram за още идеи и съвети за пътувания.

Подобни статии

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button