Новини

Има ли свободни места в хотелите и къщите за гости за Великден

Великден наближава, а с това и свободните места по курортите намаляват. Поне такава е ситуацията във Великотърновско, където 90% от къщите за гости вече са резервирани. Подобна е ситуацията дори и по родното Черноморие, макар че още не е за плаж. Това означава само едно – .

Малкото хотели по Южното Черноморие, които ще работят за Великден, са в трескава подготовка за посрещане на гостите си. Поморие е традиционен избор за желаещите да съчетаят почивка край морето със СПА процедури и лечение с кал и луга.

„Комбинацията от тези две неща всъщност винаги дава една широка усмивка на лицата им“, каза Ивелина Атанасова, която е СПА мениджър.

Предимно българи са резервирали този хотел за празниците.

„Пакетите вече започват от 2-3-4 нощувки, зависи кой, как и с какво време разполага за този период. Това, което ние предвиждаме специално, са празнична програма, която е изградена от различни артисти, интересно българско традиционно меню за Великден. Разбира се, няма как да не включим и козунаците. Активности, като правене на козунаци и други са абсолютно задължителни за този период“, смята Георги Кадиев, административен директор на хотелски комплекс.

5-звезден Великден в Албания с тръгване от Русе, Велико Търново и София

Макар и през април да е все още рано за плаж, разходките край морето са зареждащи. Гости за Великден очакват и в Несебър.

„Една от музейните църкви е отворена целогодишно – „Свети Стефан“, която е запазила оригиналните си стенописи от 16-ти век. Отварят още четири музейни църкви, така че ще станат общо седем музея на територията на това малко полуостровче, има за всеки по нещо“, каза екскурзоводът Мартин Желев.

Един по един отварят и крайбрежните барове.

В същото време 90% от къщите за гости във Великотърновско вече са резервирани за пролетните празници.

Тази къща за гости в село Малки Чифлик е заета за Великден още от средата на февруари. Домакинът й разполага с 25 легла.

„Съответно спрямо разходите нали покачваме и ние цените, но все пак гледаме да сме достъпни. При нас цената варира от 30 до 40 лева на човек, като за празниците говорим за Великден. Поне 10-15 % е по-скъпа цената. Нашата къща допускаме домашни любимци. Има допълнителна такса, но тя не е с цел печалба, а просто да покрие разходите след домашните любимци за почистването“, добави Лазар Чамурков, предава бТВ.

Примамливи са тридневните пакети. Пакетите с изхранване, държат цени с 30-40% по-ниски от тези в хотелите.

„Храната, която се приготвя е традиционна, от месни производители, прясно месо, агнешко, свинско, нали спрямо желанието на клиента“, каза Лазар Чамурков, собственик на къща за гости и село Малки Чифлик.

Къщи за гости има и в градовете, но за почивка клиентите предпочитат селски локации.

„Понеже имаме в града къща и на село, тука има повече търсене в интерес истината. Хората искат да избягат от града, да отидат на спокойствие на чист въздух. И тази тенденция се забелязва. Има по-голям интерес към селските имоти“, добави той.

В ход са и летните резервации.

„Много хора от чужбина планират вече техните почивки. Даже имаме от чужбина, от Америка конкретно“, подчерта Чамурков.

Последвайте Faiton.bg във Facebook и Instagram за още идеи и съвети за пътувания.

Подобни статии

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button