Оферти

От Лондон до Истанбул с влак: 10-дневно мечтано пътешествие

Романтичните пътувания с влак през Европа отдавна се свързват с Ориент Експрес. Но вече не е нужно да отделяте хиляди, за да направите това легендарно пътуване.

От Byway до Tailor Made Rail, компаниите се появяват, за да отговорят на подновеното търсене на пътувания с влак на дълги разстояния.

Едно епично пътуване с последния ви отвежда чак от Лондон до Истанбул. Ето как работи:

10-дневното приключение през Европа на Tailor Made Rail започва с Eurostar от Лондон до Брюксел. Оттук ще вземете услугата ICE до Франкфурт и ще се качите на влака за Munich Hauptbahnhof.

Кои са най-добрите Instagram кафенета в Лондон, които да посетим

След като прекарате нощта в баварската столица, се насладете на гледка към Баварско море и хълмовете на Залцбург от вагон-ресторанта на директния влак за Будапеща.

Една сутрешна разходка по река Дунав ще ви освежи за вашето пътуване до Букурещ. Тръгвайки от унгарската столица около обяд, спалния влак предлага удобни частни каюти – идеални, ако имате нужда от дрямка.

В столицата на Румъния ултрамодерните сгради от комунистическата епоха се борят за пространство, създавайки динамичен градски пейзаж. Прекарайте нощта преди да вземете влак през българската граница за Русе. Тук ще се прехвърлите на местна линия за столицата София.

Разгледайте куполната катедрала „Александър Невски“, отпийте кафе на оживения булевард „Витоша“, след което хапнете, готови за вашето пътуване със спален влак до Истанбул.

В Истанбул тръгна най-бързата линия на метрото в Европа

Имате три дни да разгледате турския град, от великолепната джамия Света София до колоритния Капалъ чарши. И не забравяйте, че можете дори да плувате на градските плажове на Истанбул.

Все още не сте готови да се приберете вкъщи? Продължете пътуването си с влак, за да видите приказните комини на Кападокия.

Как работят пътуванията с Tailor Made Rail?

Планирането на железопътно приключение из целия континент може да бъде логистично преследване, но компании като Tailor Made Rail поемат целия стрес от това, предава Евронюз

Както подсказва името на компанията, можете да промените техните маршрути, за да отговарят на вашите дати, предпочитани спирки и ниво на лукс.

Техните разходи включват еднопосочно железопътно пътуване със стандартна класа с резервации за място или спален вагон, както и хотел и закуска при всяко кацане.

След това компанията ви препоръчва да вземете полет до дома, въпреки че винаги можете да се върнете с влак, ако имате време за по-дълго пътуване. Прочетете тази статия за вдъхновение за най-добрите европейски влакови маршрути през 2023 г.

Последвайте Faiton.bg във Facebook и Instagram за още идеи и съвети за пътувания.

Подобни статии

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button