22.9 C
София
сряда, септември 27, 2023
spot_img
ruse русе

Германия пуска отново своята изключително евтина карта за пътуване

Миналата година потребителите на обществения транспорт в Германия бяха обект на завист от почти всички. За да насърчи устойчивото пътуване и да помогне при кризата с разходите за живот, правителството на Германия въведе месечни билети за почти неограничено използване на обществения транспорт, които струват само 9 евро.

Тази схема приключи през август, но през следващите месеци германското правителство работи по последващи действия. И този наследник вече е обявен: тази година регионалният транспорт в Германия ще струва само €49 на месец.

Преместването в Германия става по-лесно с нова визова схема

Разбира се, в сравнение с билета от 9 евро, новият „Deutschlandticket“ може да звучи скъпо – но все пак е наистина евтина алтернатива. За справка, ако искате да вземете евтин билет за влак от Берлин до Хамбург днес, като използвате само местни влакове, ще ви струва поне 35 евро. С новия пропуск ще можете да извършвате колкото искате от тези пътувания за под €2 на ден.

Очаква се новият пропуск да има подобни критерии като билета от 9 евро, тъй като ще бъде достъпен за посетители, но няма да покрива високоскоростните влакове Inter-City Express (ICE). Билетът за €49 ще бъде наличен за закупуване като част от месечен абонамент, който може да бъде анулиран по всяко време.

Месечният билет за влакове, автобуси и трамваи в Германия става 49 евро

Идеята отново е да се намалят емисиите на CO2 и да се помогне на германците при кризата с разходите за живот. През юни, юли и август бяха продадени 50 милиона карти за €9, покриващи един милиард пътувания всеки месец и спестяващи 1,8 милиона тона емисии на въглероден диоксид.

Новият билет от €49 първоначално трябваше да влезе в сила през януари 2023 г., но оттогава беше отложен. Все още не е дадена официална дата, но изглежда, че схемата ще стартира през пролетта.

С други думи, може да се насладите на супер достъпни едномесечни разходки из Германия за поне година или повече!

сливен
alexandra travel

Related Articles

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Последни публикации