Новини

Германия пуска отново своята изключително евтина карта за пътуване

Миналата година потребителите на обществения транспорт в Германия бяха обект на завист от почти всички. За да насърчи устойчивото пътуване и да помогне при кризата с разходите за живот, правителството на Германия въведе месечни билети за почти неограничено използване на обществения транспорт, които струват само 9 евро.

Тази схема приключи през август, но през следващите месеци германското правителство работи по последващи действия. И този наследник вече е обявен: тази година регионалният транспорт в Германия ще струва само €49 на месец.

Преместването в Германия става по-лесно с нова визова схема

Разбира се, в сравнение с билета от 9 евро, новият „Deutschlandticket“ може да звучи скъпо – но все пак е наистина евтина алтернатива. За справка, ако искате да вземете евтин билет за влак от Берлин до Хамбург днес, като използвате само местни влакове, ще ви струва поне 35 евро. С новия пропуск ще можете да извършвате колкото искате от тези пътувания за под €2 на ден.

Очаква се новият пропуск да има подобни критерии като билета от 9 евро, тъй като ще бъде достъпен за посетители, но няма да покрива високоскоростните влакове Inter-City Express (ICE). Билетът за €49 ще бъде наличен за закупуване като част от месечен абонамент, който може да бъде анулиран по всяко време.

Месечният билет за влакове, автобуси и трамваи в Германия става 49 евро

Идеята отново е да се намалят емисиите на CO2 и да се помогне на германците при кризата с разходите за живот. През юни, юли и август бяха продадени 50 милиона карти за €9, покриващи един милиард пътувания всеки месец и спестяващи 1,8 милиона тона емисии на въглероден диоксид.

Новият билет от €49 първоначално трябваше да влезе в сила през януари 2023 г., но оттогава беше отложен. Все още не е дадена официална дата, но изглежда, че схемата ще стартира през пролетта.

С други думи, може да се насладите на супер достъпни едномесечни разходки из Германия за поне година или повече!

Подобни статии

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button