Новини

Остров Сардиния с нова тактика за привличане на млади туристи

Почитателите на дългите разходки могат да получат малко повече от гледки и красота през този сезон. Минната пътека Санта Барбара в Сардиния минава през пясъчни дюни, дъбови гори и скали високо над Средиземно море. Сардиния е решила да даде малко повече на туристите с три безплатни нощувки в очарователни къмпинги и пансиони със закуска.

Островът се е ориентирал към този метод, за да позволи на младите гости да го опознаят по-добре, пише Euronews.

Фондация Cammino Minerario di Santa Barbara предлага безплатно настаняване на хора под 35 години, които искат да извървят маршрута от близо 500 километра.

Колко скъпо е да почиваме на Сардиния?

Офертата на въпросната организация е до 15 юни и се провежда от 15 септември до 31 декември, когато климатът позволява подобни преходи. Целият маршрут е разделен на 30 етапа със средна дължина от 16 километра. Преходът отнема около месец, следователно можем да бъдем категорични, че това няма да е напълно безплатен поход, пише Трип.

Гостите могат да спестят до 75 евро, тъй като средната цена на нощувка е от приблизително 25 евро. За да спестите тази сума, задължително трябва да сте член на въпросната кампания и да заплатите сумата от 5 евро за членски внос. Организаторите посочват, че не става въпрос за хотели, а за хостели и туристите ще делят една стая с останалите. При регистрация се изпращат и три ваучера, които да бъдат използвани по всяко време от пътешествието.

Сардиния въвежда билети за плажовете, за да ограничи туристите

Маршрутът е кръстен на покровителя на миньорите, на когото мъжете се молят, преди да се впуснат в тъмните шахти. Сардиния има много особени легенди относно миньорското си дело. Малкият град Иглесиас е стартът на голямата разходка и предлага чакълести пътеки, които някога са минавани с мулета. По маршрута могат да се открият и изоставени жп линии.

През 30-те етапа ще има достатъчно изоставени села, руини на мини и красиви крайбрежни участъци. Тук историята е напълно подчертана, тъй като могат да бъдат открити дори пътеки на древните римляни. Пътят спира близо до пещерата Сан Джовани и водопада Иргис.

Подобни статии

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button