Класации

Обявиха кои са 10-те най-добри плажове в света

Когато става въпрос за избор на най-добрите плажове в света, има какво да се вземе предвид. В крайна сметка, освен солидното количество слънце, море и пясък, всеки търси различни неща в своя идеален плаж.

Чист пясък и кристално чисти води? Зашеметяващ естествен фон? Солидно парти настроение?

Последният, който се опита да класира най-фините пясъчни участъци на планетата, е 50-те най-добри плажа в света, който наскоро излезе с изданието за 2023 г. на своя годишен списък. За да изготви своята класация, сайтът привлече помощта на над 750 туристически журналисти, експерти и инфлуенсъри.

Кои са най-красивите плажове на Адриатическо море

Сайтът казва, че това е „без съмнение най-точният и добре проучен списък на плажовете, съставян някога“. Което, разбира се, със сигурност подлежи на дебат. В края на краищата, ние наистина имаме собствена ослепителна (и доста отлична, ако питате нас) класация на най-добрите плажове в света.

На първо място в списъка на 50-те най-добри плажа в света е Лъки Бей в Есперанс, Западна Австралия. Този пет километров плаж е известен със своите бели пясъци и тюркоазени води, както и е чудесно място за гмуркане, каране на кану и гледане на кенгура, подскачащи по пясъка, отбелязва Timeout.

Следващият в списъка е Anse Source D’Argent на Сейшелските острови, който получи одобрение благодарение на зашеметяващите си гранитни камъни, следван от Hidden Beach, малък залив във Филипините, достъпен само с лодка.

Кои са най-добрите плажове в Албания

Ето десетте най-добри плажа в света в момента, според списъка на 50-те най-добри плажа в света.

Лъки Бей, Австралия
Anse Source D’Argent, Сейшели
Скритият плаж, Филипините
Whitehaven Beach, Австралия
One Foot Island, острови Кук
Транк Бей, Американски Вирджински острови
Хонопу Бийч, САЩ
Плаж Рейнисфяра, Исландия
Плаж Навагио, Гърция
Плаж Баландра, Мексико

Подобни статии

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Прегледай също
Close
Back to top button