Класации

Нощни дестинации: В тези 6 града животът никога не спира

Ако искате да останете будни до малките часове, кои са най-добрите градове за това? Докато Ню Йорк е исторически известен като „градът, който никога не спи“, сега има много други претенденти за короната.

За да разбере кои са най-добрите глобални градове за нощни птици, SimpleGhar събра статистически данни за 50 глобални дестинации, използвайки данни от OpenStreetMap и TripAdvisor.

Независимо дали търсите най-горещите клубове или най-вкусната среднощна закуска, това са най-добрите градове за живот до късно.

Москва, Русия

Руската столица отбелязва  82,6 от 100 по скалата за нощен живот, като средното време за затваряне на баровете и клубовете е около 1 сутринта. Ресторантите също остават отворени почти до 23:00 ч., така че има достатъчно време да хапнете късно вечерта, преди да отидете на дискотека.

Това са най-горещите дестинации за пътуване за 2023 г. според Airbnb

Ако се чувствате заредени, тогава Night Flight, най-старият клуб и ресторант в Москва, е мястото, което трябва да видите. Не забравяйте обаче да се облечете, тъй като клубът има известна строга политика за влизане. След като влезете вътре, напитките също са доста скъпи, но като изживяване, което се случва веднъж в живота, това е основно място за отдадени парти животни.

Дубай, Обединени арабски емирства

По петите на Русия е глобалната луксозна дестинация за пазаруване и развлечения Дубай с 84,9 от възможни 100 точки. Кафенетата в града остават отворени средно до 22:36, докато баровете и нощните клубове обикновено са отворени до 01:36. Докато зачитането на културните ценности е важно тук, много хотелски барове сервират алкохол.

Очаквайте шезлонги на покрива, добре подготвени менюта с коктейли и блясък, който можете да публикувате в Instagram.  Всичко това ще ви помогне да забравите колко сте похарчили, докато сте пазарували по-рано през деня.

 Истанбул, Турция

Най-известният град в Турция печели много уважаваните 86,1 точки и тук ще намерите всичко, от което се нуждаете, независимо от вашия вкус. От джаз барове до прохладни елегантни дворове и груби мазета, Истанбул знае как да поддържа купона до зори.

Ето кои са най-добрите градски дестинации за 2022 година

Като град, разположен на два континента, тук има много различни квартали за разглеждане, всеки от които предлага уникален поглед върху турския живот след работно време. Kadıköy и Beyoğlu са само два от кварталите, които трябва да разгледате, ако се надявате да опитате какво може да предложи градът след залез слънце.

Белград, Сърбия

Белград влиза в челната тройка с впечатляващите 88,6. Градът се гордее със своята клубна сцена и има дълбока любов към електронната, техно и хаус музиката. Докато Белград купонясва усилено през цялата зима, през летните месеци крайречните заведения на града наистина оживяват.

Много клубове се преместват в плаващи крайречни салони,  , които са осеяни по реките Дунав и Сава.

Атина, Гърция

Дългите летни нощи са създадени, за да им се наслаждавате, така че не е чудно, че гръцката столица Атина стигна до номер две. Вечерята в Гърция обикновено започва около 20:00 ч., но с толкова много страхотни ястия и мезета, които се предлагат, ресторантите тук могат да останат отворени до полунощ.

След като се наситите, можете да потанцувате в един от многото барове и клубове, които са осеяни из този древен град. Клубовете и баровете тук остават отворени средно до 2:26 ч. сутринта, така че има достатъчно време да си вземете още една порция узо, преди да се приберете у дома.

Кайро, Египет

Ако наистина искате да останете будни цяла нощ, отидете до Кайро. В египетската столица се откриват най-новите в света кафенета и ресторанти. Заедно те превръщат Кайро в най-новия откриващ се град в света.

Горещият климат превърна нощните часове в норма тук, като местата за забавление остават отворени до зори, а магазините – поне до полунощ.

Ако обичате музиката на живо, отидете до известния Cairo Jazz Club. Въпреки името си, той е по-известен с инди и хип-хоп, отколкото с истинския джаз. Ако това не звучи като вашата сцена, тогава ZigZag в центъра на Кайро е друга гореща точка за алтернативни ритми.

Подобни статии

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button