Класации

Това са най-горещите дестинации за пътуване за 2023 г. според Airbnb

Когато става въпрос за предсказване на предстоящи тенденции в пътуванията, някои са по-добре подготвени да се взират в кристалната топка от други. Вземете титана Airbnb за ваканционни имоти под наем например. С достъп до умопомрачителни количества данни за милиони резервации за пътувания по света, техните прогнози със сигурност си заслужават да им се обърне малко внимание.

В скорошен доклад Airbnb обобщи тенденциите в пътуванията през изминалата година, отбелязвайки, че всичко от международни пътувания до ваканции край басейн се е завърнало през последните 12 месеца.

Ето кои са най-добрите градски дестинации за 2022 година

През годината също така Airbnb стартира куп нови категории, които ви позволяват да търсите всичко.

Докладът също така гледа напред, за да подчертае десет дестинации, които Airbnb смята, че ще доминират в пътуванията през следващата година. Прогнозите се основават на увеличението на обема на търсене на местоположения в сравнение с 2021 г., пише timeout.

На върха на класацията е испанският крайбрежен град Малага. Отдавна известен със своите плажове и слънчево греене, в наши дни той също получава репутация за своята бурна гореща културна сцена (разгледайте музея на Пикасо, музея на Кармен Тисен и клона на Центъра Помпиду) и завладяваща история.

Кои са най-скъпите градове в света през 2022

Останалата част от челната десетка включва някои изненадващи включвания, не на последно място три бразилски плажни града – Флорианополис , Порто Сегуро и Салвадор – и редица места в Нова Зеландия и Австралия, като и двете се възстановяват, след като прекараха част от миналата година затворени за международни пътуване.

Ето пълните десет топ дестинации на Airbnb за 2023 г.

Малага, Испания
Сидни, Австралия
Мелбърн, Австралия
Оукланд, Нова Зеландия
Банкок, Тайланд
Куинстаун, Нова Зеландия
Флорианополис, Бразилия
Порто Сегуро, Бразилия
Пърт, Австралия
Салвадор, Бразилия

Можете да прочетете сами всички прогнози на Airbnb за 2023 г. – както и обобщението на компанията за 2022 г. – тук.

Подобни статии

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button