КласацииСвят

Най-добрите места за посещение през януари 2023 г

Нова година, нови дестинации. Смяната на календара представлява ново начало за мнозина. Защо не изпълните 2023 г. с пътуване и вълнение?

Очевидно има нещо повече от сляпо вълнение. Зимата е време на тъмнина и студ за мнозина, така че търсенето на по-топъл климат никога не е лоша идея. Най-добрите места за пътуване през януари предлагат синьо небе и дори сивите петна са обвити в красота. От слънчева Африка и Австралия до идилична Исландия и спокойна Шотландия.

Най-добрите места за пътуване през януари

1. Мелбърн

Живеете в Северното полукълбо? Зарежете зимния период и отидете на юг в Мелбърн, Австралия, където е лято. Някои хора казват, че Мелбърн е най-готиният град в Австралия – и тези хора са напълно прави. В по-буквален смисъл викторианската столица също е топла, особено през януари. Очаквайте време за тениски и не пропускайте Голямата тройка: кафе, улично изкуство и St Kilda.

2. Куба

Печейки се в сърцето на Карибите, Куба е отлична екскурзия от зимните дълбини на януари. Страната създава чувството, че е създадена за Instagram: бреговете са покрити с подобни на талк плажове и тюркоазени води, докато вътрешните планини се издигат от зелени равнини. Да не забравяме столицата Хавана с нейните ретро коли   и салса клубове. Температурите са изключително приятни по това време на годината, като се движат около 21 градуса.

3. Бразилия

Ако някога сте поглеждали карта на света, може би сте забелязали, че Бразилия е доста голяма, което означава, че градусите  ще зависят от това коя част посещавате. През Януари обикновено живакът показва около 27 градуса. Започнете в живописния Рио, обвит около планинско естествено пристанище и предлагащ някои от най-добрите плажове в света, преди да се насочите към вътрешността на Амазонка.

4. Национален парк Йелоустоун, САЩ

Този световноизвестен национален парк винаги е впечатляващ. Посещава се предимно през по-топлите месеци, но ако успеете да стигнете там през януари, ще бъдете за истинско удоволствие, като цялото място се трансформира в неземна зимна пустиня.

Ето кои са най-добрите бюджетни дестинации в Европа тази зима

Животните се забелязват много по-лесно в снега, като най-забележителният пример са бизоните, заедно с техните рошави зимни палта, а парата от гейзерите е много по-изразена.

5. Делтата на Меконг, Виетнам

Отговорът на Югоизточна Азия на Венеция. Това място е известно като оризовата купа на Виетнам. Регионът действа като вид гевгир за река Меконг, която се влива в Южнокитайско море и е покрита с гъст тропически лабиринт от шоколадовокафяви водни пътища, гъмжащи от села и плаващи пазари. Януари е едно от най-добрите времена за посещение – топло, сухо и слънчево. Можете да отидете на 2-3-дневна обиколка, започваща от град Хо Ши Мин, който се намира точно на север.

6. Шетланд, Шотландия

Ако говорим за синьо небе, това не е мястото. Ако една почивка на отдалечен, скалист, покрит с дъжд остров на 200 км северно от Северна Шотландия в Северно море звучи като идеята ви за нещо, което бързо ще отиде на юг, насочете се натам. През януари има фестивал на викингите. Нарича се Up Helly Aa и изглежда абсолютно невероятно.

7. Исландия

И тук синьото небе не е гарантирано – макар че ако имате късмет, то може да стане зелено, щом падне нощта. Разбира се, говорим за ефирното Северно сияние, което залива небето на Исландия с омагьосващите си цветове през януари. Дори и облаците да се окажат упорити, на земята има повече от достатъчно, за да ви занимават: величествени водопади, експлодиращи гейзери, девствени ледници и пейзажи, които приличат на снимачна площадка от научнофантастичен филм.

8. Занзибар, Танзания

Повечето хора, които чуват за това място в песента на Tenacious D, смятат, че звучи смътно екзотично (и вероятно измислено) и след това забравят за него. Островът е екзотичен и истински. Това е архипелаг в Африка.

Това са най-добрите места за празнуване на Нова година по света

Той е тропически и невероятно красив. Най-хубавото е, че е достъпно, а януари е най-добрият месец за посещение.

9. Дубай

Голяма, смела, нахална и умопомрачително зашеметяваща, тази блестяща гора от небостъргачи, изникващи неуместно от Арабската пустиня, изисква вашето внимание. Ориентирайте се от най-високата сграда в света, разгледайте пазара в Стария град край Дубай Крийк и се насладете на дюни на сафари в пустинята.

10. Остров Пенанг, Малайзия

Със своята столица от колониалната епоха, украсена със стенописи и изобилие от бели пясъчни плажове, на които можете да се потопите, януари е идеалното време за посещение. Джорджтаун става още по-пъстър от обикновено, когато празненствата по лунната Нова година превземат улиците. Разходете се из града след мръкване, за да видите сградите му, осветени в грандиозен дисплей, като храмът Kek Lok Si не е за изпускане.

Подобни статии

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button