Новини

Над 120 трабанта дефилираха на Трабант фест във Велико Търново

Над 120 трабанта дефилираха във Велико Търново на традиционния Трабант фест, който в продължение на 12 години се организира в навечерието на празника на старата столица – 22 март. Очаквахме около 100 автомобила от легендарната марка, но регистрирахме над 120, като първите, които пристигнаха днес, бяха от Румъния.

Според Ивайло Антов от организаторския екип интересът към ретро автомобилите е постоянен, като същевременно се увеличава броят на хората, които колекционират автомобили с марката „Трабант“, тъй като той вече не се произвежда.

Сред тях е Ина Николова от София, собственик от две години на розов трабант, който носи името Пеперудената фея. „От младини мечтаех да имам трабантче, което да боядисам в розово, за да създавам настроение“, посочи тя и допълни, че за две години с двутактовия автомобил е изминала над 45 хиляди километра. През миналата година с него е отишла до Цвикау – „родното място на трабантите“, а преди това е обиколила контурните граници на България със същия автомобил.

Фестивалът на светлините LUNAR отново ще преобрази София

С трабант далматинец пристигна Цветан Найденов от София, по-известен в колекционерските среди като Доктор Зизи. Километражът на „далматинеца“ показва 405 километра, които автомобилът е очаквал да бъдат навъртени от 12 години, паркиран в двора на стопанина си. Всички колекционери на трабанти сме едно семейство и имаме една и съща диагноза, за която няма лечение, защото то е ужасно скъпо, предава БТА.

„Наливаш пари и колкото повече пари наливаш, толкова повече идеи идват, така положението остава безнадеждно“, определи той страстта на ретро колекционерите.

Собствениците на трабантите преминаха в дефиле по главните улици на града, след което на паркинга под крепостта „Царевец“ се състоя състезание за майсторско шофиране.

Последвайте Faiton.bg във Facebook и Instagram за още идеи и съвети за пътувания.

Подобни статии

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button